Kılıçdaroğlu: Gaziantep bir dönem CHP’nin kalesiydi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep’te Belediye Başkanları Çalıştayı’nda yaptığı konuşmada, 10 bin dolar alan siyasetçinin açıklanmasını i...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep’te Belediye Başkanları Çalıştayı’nda yaptığı konuşmada, 10 bin dolar alan siyasetçinin açıklanmasını isteyerek, iktidara geldiklerinde Siyasi Ahlak Kanunu çıkaracaklarını söyledi.

CHP’nin Gaziantep’te düzenlediği Belediye Başkanları Çalıştayı'na 11’i büyükşehir belediye başkanı olmak üzere 247 belediye başkanı katılıyor. CHP’li belediyelerin geçmiş 2 yılı masaya yatırılacak, önümüzdeki yıllarda neler yapılacağı tartışılacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun çalıştayın başlangıcında yaptığı konuşması özetle şöyle:

İZMİR’DE HDP’YE SALDIRI: Hepimiz siyaset yapıyoruz. Sadece CHP’liler değil. Siyasette en büyük hakem halktır. Siyasal partilerin temel hedefi de ülkeye huzuru barışı getirmek, ülkenin nasıl kalkınacağını halka anlatmaktır. Halkın tercihlerine her ortamda saygı duymamız gerekir. Hepimiz kendi politikalarımızı anlatarak, halkın önüne çıkarız. Halk kimi iktidara taşırsa başımızın üstünde yeri vardır. Siyaset halka hizmet etme alanıdır. Bu bağlamda son zamanlarda bazı siyasi kurumlara yapılan saldırıları şiddetle kınamak her siyasi partinin boynunun borcudur. İzmir’de yapılan saldırı, bir kadının hayatını kaybetmesi, bu sabah haberlerde vardı. Hani’de AK Parti’nin ilçe binasına yapılan saldırı, bunları kabul etmiyoruz. Bizim siyaset anlayışımız, fikirlerin yarışmasıdır. Kin, öfke, intikam duygusu değil.

GÖREVİMİZ ÇÖZÜM ÜRETMEK: Korona virüsü sürecinde belediyelerimize çok önemli görevler düşmüştü. Türkiye nüfusunun yüzde 54’ünü CHP’li belediyeler yönetiyor. Dolayısıyla yaşanan bütün sorunlara çözüm üretmek zorundaydık. Konu insandı, a ve b partili değildi. O insanların tamamına hizmet götürmekti. Eğer hizmeti daha iyi götürebiliyorsan, bunun yolu yarıştır, hizmet yarışıdır. Buradan herkese rahatlıkla söyleyebilirim, bizim belediye başkanlarımız. Antep’in en küçük belediyesi Karkamış ile onların en büyük belediyesiyle yarışmaya hazırız. Her türlü engelleme yapıldı mı, yapıldı. Şikayet geldi mi, şikayet etmeyiz. Bizim görevimiz çözüm üretmek.

BELEDİYELERİN YARDIMLARI: Özellikle 4 milyon 550 bin haneye ayni yardım yapıldı. 1 milyon 465 bin haneye nakdi yardım. 150 milyondan fazla maske ve dezenfektan dağıtıldı. Gaziantepli kardeşlerim şunu çok iyi bilsinler. Maske nasıl dağıtılacak bir türlü çözemediler. Biz hepsini çözdük. Bütün vatandaşlara maskeyi ürettik ve ücretsiz dağıttık. Bu iktidar sahipleri bize teşekkür etmeli, Türkiye nüfusunun yarısına ücretsiz verdik. Kimsenin suyunu kesmedik, o evde su akacak dedik. 19 bin işyerinin kirası alınmadı. Askıda fatura uygulamasıyla, bakkalda açılan veresiye defterlerinin 55 milyon liralık kısmını kapattık. 556 bin fatura ödendi. CHP’li belediyelerin nasıl iş yaptıklarını, nasıl çalıştıklarını Mısır’daki sağır sultan duydu, inşallah iktidar sahipleri de duyar. Bütün engellemelere rağmen bunlar yapıldı. Sadece bunlar mı hayır...

ONLAR CEPLERİNE, BİZ VATANDAŞA ÇALIŞIYORUZ: Özellikle düğün sektöründe günlük çalışan insanlar var. Bunların aileleri var, nasıl geçinecek. 13 bin 338 sanatçıya yardım yaptık. AK Parti’ye, MHP’ye ait belediyeler bilsinler, o belediyelerde asgari ücret 2 bin 825 lira. Bizim belediyelerde net 3 bin 100 lira. En küçük belediyemiz 3 bin 100 lira asgari ücret verirken, onların en büyük belediyeleri 2 bin 825 lira veriyor. O asgari ücret 3 bin 100 lira olduğu zaman bakkaldan, manavdan alışveriş yapacak. Çocuğuna, evine bakacak. CHP’ye ait en küçük belediye asgari ücreti 3 bin 100 lira yaparken, koskoca hükümet, milyarlarca lira parası olan, nasıl asgari ücreti 2 bin 825 lira yapar. Çünkü onlar ceplerine çalışıyorlar, biz vatandaşa çalışıyoruz.

ÖZ ELEŞTİRİ YAPMALIYIZ: Biraz da öz eleştiri... 6 bin 317 şehidin verildiği topraklardayız. Güzel şeyler yapıyoruz. Peki neden Gaziantep’in nüfusu artıyor da bizim milletvekili sayımız artmıyor? Kabahat kimde, Anteplilerde mi bizde mi? Anteplilerde suç yok, kabahat bizde. Gazianteplilere sözümdür, sürekli birileriyle kavga eden bir örgüt istemiyorum. Kimse kusura bakmasın… Dolayısıyla gün hizmet günüdür. Gün çalışma günüdür. Nüfus artıyor, bizim milletvekilimiz yok. Bir dönem burası CHP’nin kalesiydi, Celal Doğan gibi efsane bir isim vardı. Ne oldu?... Eğer bir partili arkadaşım kendisini değil partiyi düşünüyorsa, önce Antep’i düşünecek. Antep’te bir çocuk yatağa aç giriyorsa ne il başkanı ne de ilçe başkanı uyuyacak.

SİYASİ AHLAK KANUNU GETİRECEĞİZ: Sorun üretmek değil var olan sorunu nasıl çözeceğiz, bunu anlatacağız. Bunu anlattığınız zaman vatandaş size güveniyor. Allah’ın izniyle iktidara geleceğiz, milletin takdiriyle. Antepliler bizi iyi dinlesinler. 83 milyon vatandaşımız da iyi dinlesinler. Dostlarımızla beraber iktidar olduğumuzda ilk yapacağımız iş TBMM’ye birinci hafta içinde Siyasi Ahlak Kanunu sevk etmektir. Bu millete borcum var. 27,5 yıl devlette çalıştım. Çok sayıda başbakan ile çalıştım. Bütçe nasıl yapılır, vergi nasıl toplanır, harcamalar nasıl yapılır? Bütün bunlara 27,5 yılımı verdim. Ne zaman genel başkan oldum, müfettiş ordusu görevlendirdiler, acaba Kılıçdaroğlu’nun açığını bulabilir miyim diye. Araştırın dedim. Boğazımdan aşağı haram girmedi ki. O nedenle bir şey bulamadılar. Siyasi Ahlak Kanunu’nu neden getireceğiz, siyaset kirlilikten arınmalı. Milletin vekilinin temiz olması lazım. Ankara’ya gidip, milletvekili sıfatını taşıyıp, ihale peşinde koşan milletvekili istemiyoruz biz. Esnafın kuralları vardır, doktorları kuralları vardır. Siyasetçinin? Getireceğiz. Temiz ahlaklı siyaseti Türkiye’ye getirmek zorundayız.

10 BİN DOLARI ALAN SİYASETÇİ KİM?: Şu ülkenin geldiği hali görüyor musunuz? İktidar sahiplerine bakıyor musunuz? Kimin eli kimin cebinde belli mi? Bu ülkenin İçişleri Bakanı kalkar devletin televizyonunda ‘Bir siyasetçiye her ay 10 bin dolar para veriliyor’. Kim bu siyasetçi. Kim veriyor, yer altı dünyası, çeteler veriyor. Kim bu siyasetçi hala belli değil. Açıklamam savcıya söyleyeceğim, git savcıya. Meclis Başkanına söyledim. Kim bu adam çıkarın ortaya. Mektup yazmış güzel, cevap verin o zaman kim bu adam. Bir rüşvetçiyi korumak, rüşvetçiyle yan yana durmaktır. Ben dedim ki. Atamayla gelen İçişleri Bakanını devletin bir numaralı koltuğunda oturan kişi çağırır ‘Kim bu siyasetçi?’. Sorsun. Sormuyor mu?... Yer altı dünyasından, rüşvetlerden, ihalelerden beslenen bir siyaseti asla doğru bulmuyoruz. Bunun mücadelesini vereceğiz. En büyük desteği de bir dahaki seçimlerde Anteplilerden bekliyorum. Temiz, ahlaklı siyaset istiyorsan destek vereceksin.

RÜŞVETÇİ BÜYÜKELÇİLERİ ÇAĞIRACAĞIZ: CHP’lilerin iki temel kırmızı çizgisi vardır. Bayrak ve vatan konusunda hiçbir tartışmaya yaklaşmayız, asla kabul edemeyiz. Şimdi ben AK Partiye oy veren veya MHP’ye oy veren kardeşlerime seslenmek isterim. Bayrak değerli mi, değerli. Canımızı veriyor muyuz, veriyoruz. Ay Yıldızlı Bayrağı ister arabasında, ister evinde şerefli insanlar taşır. Rüşvet alan kişilerin arabalarında Türk Bayrağı taşımalarına tahammül edemiyoruz. Benim 83 milyona sözüm var. İktidara geldiğimizde ilk bir hafta içinde rüşvetçi büyükelçileri Türkiye’ye çağıracağız (Kılıçdaroğlu, Prag Büyükelçisi olarak atanan Egemen bağış hakkında, “Çikolata kutusunda rüşvet alan birisini büyükelçi olarak atarsanız Türkiye'nin itibarı ne olacak?” demişti). (ANKA)

19 Haz 2021 - 11:23 - Siyaset

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.