Karkamış ve Nizipli nane üreticilerinin sorunları meclis gündeminde

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Gaziantep’in Karkamış ve Nizip ilçelerinde üretilen nane ve nane üreticilerinin sorunlarını Meclis’e taşıdı.

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Gaziantep’in Karkamış ve Nizip ilçelerinde üretilen nane ve nane üreticilerinin sorunlarını Meclis’e taşıdı.

Kaplan, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşması şöyle:

“Baharat sanayisinin vazgeçilmezi ve ilaç endüstrisinde kullanılan nane üretimi, seçim bölgem Gaziantep’in Karkamış ve Nizip İlçelerinde yapılmaktadır.

Türkiye’nin nane üretiminin %30’unu karşılayan bu ilçelerimizde; nane üretimi yapan çiftçilerimiz girdi maliyetlerinin yüksek olması ve bölgede bir birlik ya da kooperatif olmamasından kaynaklı mahsullerini çok ucuz rakamlarda satmak zorunda kalmaktadır.

Üreticilerimizden kilosu 6,5 -7 TL gibi rakamlarla alınan nane; marketlerde gram olarak satılmakta ve nanenin kilosu 100 TL’ye kadar çıkmaktadır.

Üretimi yapan çiftçilerimiz emeklerinin karşılığını alamamakta; kazanan stokçu, aracı ve tüccar olmaktadır.

Nane üretiminin daha fazla desteklenmesi ve nanenin tarladan çıkışından sofraya ulaşana kadar ki süreçte denetlenmesi gerekmektedir.”

07 Ağu 2020 - 12:45 - Siyaset

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.