Kaplan: Prim borçlarını silin

Milletvekili Kaplan, GSS ve BAĞ-KUR prim borçlarının ertelenmesine dikkat çekerek: “17 yıllık AKP iktidarında, ülke tarihinde en büyük işsizlik, ekonomik kriz ve yoksulluk yaşanmaktadır.

Geçtiğimiz günlerde Genel Sağlık Sigortası ve BAĞ-KUR prim borçları olan vatandaşlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla 31/12/2020 tarihine kadar borçlarının ertelendiğini ve vatandaşların 31 Aralık 2020’ye kadar sağlık hizmetlerinden yararlanacağı duyuruldu. GSS prim borçları ve BAĞ-KUR prim borçları olan vatandaşlarımızın mağduriyeti ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Kaplan: “Alınan karar geçici ve geçiştirici bir karardır. AKP İktidarı gerçekten halk sağlığını düşünüyorsa; bu borçları silmeli” dedi.

“GSS VE BAĞ-KUR PRİM BORÇLARINI ERTELEMEK GEÇİCİ VE GEÇİŞTİRİCİDİR!”

Milletvekili Kaplan, GSS ve BAĞ-KUR prim borçlarının ertelenmesine dikkat çekerek: “17 yıllık AKP iktidarında, ülke tarihinde en büyük işsizlik, ekonomik kriz ve yoksulluk yaşanmaktadır. Ülkemizde yaklaşık 5 milyon vatandaşımız GSS prim borcunu ödeyememekte, 14 milyon 400 bin vatandaşımız sağlık hizmetlerine ulaşamayacak yoksulluktadır. Temel hak olan sağlık hizmetinden vatandaşlarımızın yararlanması için geçici değil kalıcı çözümler üretilmelidir” dedi.

“HALKIN SAĞLIĞINI GERÇEKTEN DÜŞÜNÜYORSANIZ BÜTÜN PRİM BORÇLARINI SİLİN!”

Prim borçlarını ertelemenin bir çözüm olmadığını belirten Kaplan, vatandaşların tam ve ücretsiz sağlık hizmeti alması gerektiğini savunarak İktidara yüklendi. Milletvekili Kaplan, halkın sağlığını AKP’nin bozduğunu ifade ederek, nitelikli adımlar atılması gerektiğini savundu.

Milletvekili Kaplan: “Hastane kapılarından milyonlarca vatandaşımız prim borcu nedeniyle geri çevrildi, tedavi edilmedi. AKP, baskı ve tepkilerin üzerine yine geçici ve geçiştirici bir atılım yaparak borçları erteledi. 5 milyon vatandaşımızın prim borçlarını ödeyemediğinden bahsediyoruz. Ülkede ekonomik kriz ve işsizlik bu kadar tırmanmışken ertelenen prim borçlarını bir yılda bu vatandaş nasıl ödeyecek? Bu ekonomik krizde, evine ekmek götüremeyen, faturasını ödeyemeyen, açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşamaya çalışan ve perişan halde olan vatandaşlarımızın sağlığını zaten mevcut İktidar bozdu. Şimdi de bir yıl erteledik borçlarınızı sevinin diyor! Akla mantığa sığmayacak, günü geçiştirecek bu niteliksiz adımları atmak yerine silin vatandaşın GSS ve BAĞ-KUR prim borcunu, kaldırın katkı katılım paylarını ve ilave ek ücretlerini; biz de size gerçekten vatandaşlarımızın sağlığını düşündüğünüz için teşekkür edelim. GSS prim borçlarını ertelemek çözüm değildir. Vatandaşlarımızın sağlık hakkı Sağlık harcamaları genel bütçeden karşılanmalıdır. GSS primleri, sağlık hizmeti sırasında alınan katılım payları ve ilave ücretler kaldırılmalıdır. Ancak bunları yaptığınızda vatandaşlarımıza en azından sağlık anlamında bir nefes aldırırsınız” diye ifade etti.

21 Oca 2020 - 16:07 - Yaşam & Sağlık

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.