Kaplan: ÖTV limiti yeniden düzenlenmeli!

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, yeni güncellenen 2022 yılı ÖTV engelli araç limiti ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak “Yeni belirlenen ÖT...

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, yeni güncellenen 2022 yılı ÖTV engelli araç limiti ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak “Yeni belirlenen ÖTV engelli limiti 450 bin 500 lira. Sürekli artan enflasyon ve döviz kurlarındaki değişiklikler nedeniyle neredeyse her şey geçen yıla göre yüzde yüz zamlandı. Bu fiyata araba almak hayal oldu. ÖTV limiti yediden düzenlenmeli, engelli vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilmelidir.

Kaplan, yaptığı yazılı açıklamada “Engelli vatandaşlarımız için araç lüks değil zorunluluktur. Örneğin, ÖTV limiti geçen sene 330 bin olan limit bu sene %35’e yakın bir limit artışının olması, geçen sene araba fiyatlarına kıyasla çok az kalıyor. 3 ay önce aldığınız sıfır araba, 3 ay sonra %50 artabiliyor. Bir diğer sorun ÖTV’den muaf alınacak araçlardaki motor silindir hacminin belli bir sınırlamasının olması. Motor hacmi sınırı kalkmalı ve ÖTV limiti ya yeniden makul bir şekilde düzenlemeli ya da komple kaldırılmalıdır” dedi.

“ENGELLİ YAKINLARINA KOLAYLIK SAĞLANMALIDIR”

Milletvekili Kaplan, engelli yakınları da birçok konuda zorluk yaşıyor. Örneğin yatalak bir engelli hastamızın yakını da hayatını ona göre yaşamak zorunda kalıyor. Engelli yakınlarına her türlü kolaylık sosyal devlet anlayışı gereği sağlanmalıdır” diye ifade etti.

01 Ağu 2022 - 11:39 - Siyaset

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.