Kaplan: Önce öğretmenleri aşılayın

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan öğretmenlerin aşılanma sürecinin gecikmesi sorununu meclis gündemine taşıdı.

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan öğretmenler in aşılanma sürecinin gecikmesi sorununu meclis gündemine taşıdı.

EĞİTİMCİYE VERİLMEYEN ÖNCELİK TURİSTLERE VERİLDİ

Ülkemizde Mart 2020 itibariyle başlayan pandemi sürecinde n olumsuz anlamda en çok etkilenen alanların başında eğitim in geldiğini vurgulayan Milletvekili Kaplan, “ Pandemi ile birlikte yüz yüze eğitimin askıya alınmasıyla dijital ortama da tam anla mıyla aktarılamayan eğitimden başta öğrenciler olmak üzere öğretmenler ve ebeveynler de olumsuz etkilendi. İnternete erişimi olmayan öğrencilerin yanında EBA’nın sistemsel sorunları, online eğitime uyum süreci derken öğrenciler eğitim anlamında verimsiz bir dönem yaşadılar. Bu yönetilemeyen sürecin etkilerinin uzun vadede daha da kötü sonuçlar doğuracağı bilinci ile bir an önce telafi etmek adına çalışmalar yapılması gerekirdi. Ancak siyasal iktidar eğitim ve eğitimciye vermediği önemi turistlere verdiği için eğitimde telafi beklentileri de ertelendi” dedi.

Aşı önceliği konusunda futbolculardan daha sonra hatırlanan eğitimcilerin aşı olmasının ülke genelinde eğitime devam edilebilmesi açısından önemli olduğunun altını çizen CHP’li Kaplan, “Aşının tedariki sorunu bir yana Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’un öğretmenlere aşı önceliği verildiğini söylemesinin üzerinden geçen uzun zamana rağmen,öğretmenlerin yalnızca %10’u aşılanabildi” dedi.

ÖNCE ÖĞRETMENLERİ AŞILAYIN ! EĞİTİM DEVAM ETMELİ …

Yüz yüze eğitimin çok kısa yapılmasına rağmen pandemi süreci boyunca virüs sebebiyle 49 öğretmenin hayatını kaybettiğini hatırlatan Kaplan, “Virüs bulaşma hızının çalışma ortamları sebebi ile çok hızlı olduğu sınıflarda 45 gün yüz yüze yapılan eğitim sırasında 28 öğretmen hayatına kaybetmişti. Üstelik hiçbirine görev şehidi tanımı yapılmadı. Bu ihmalkârlıklar serisine bir yenisi de turizm sezonunun açılması ile geldi. Turistlerin gördüğü herkesi Mayıs ayı sonuna kadar aşılayabilenler iki yıldır mağdur edilen 1 milyon 259 öğretmenimizi neden aşılayamadılar? ”dedi. Bugün hala tam kapanma sonrası için “Eğitime devam edilecek mi?” sorusuna “Vaka sayısının düşüşüne bağlı olarak açılmasını umuyoruz” gibi belirsiz bir cevap veren Sayın Bakanı, tüm öğretmenleri en kısa sürede aşılayarak güven ortamında yapılacak eğitim için net bir tarih vermeye davet ediyorum” dedi.

07 May 2021 - 12:59 - Siyaset

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.