Kaplan, ölüm yollarını hatırlattı

Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Türkiye’nin doğusunu batısına bağlayan D-400 karayolunun Güneydoğu etabında bulunan ve sık sık ölümlü kazaların y...

Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Türkiye’nin doğusunu batısına bağlayan D-400 karayolunun Güneydoğu etabında bulunan ve sık sık ölümlü kazaların yaşanması nedeniyle “ölüm yolu“ olarak anılan Gaziantep-Şanlıurfa arasındaki yapımının hızlandırılmasının önemini vurgulayan yazılı bir açıklama yaptı.

YOL YAPIMLARI BİTİNE KADAR OTOBAN ÜCRETSİZ KULLANIMA AÇILMALI

CHP’li Kaplan, “ D-400 karayolunun Gaziantep kent merkezi ile Şanlıurfa'nın Birecik ilçesi arasındaki yaklaşık 56 kilometrelik yolu üzerinde devam eden bir yol yapım çalışması var. Bu yolun Gaziantep-Nizip arasındaki 40 km’lik kısmının genişletme çalışması , üç yılı aşkın süredir bitmedi. Bu süre boyunca çalışmaların sık sık durdurulmasının yanında , çalışmalara yeterli iş makinesi ve işçi temin edilmemesi sebebiyle bitecek gibi de görünmüyor. ” dedi.

“Bu yol üzerinde haftada ortalama üç defa ölümlü, en iyi ihtimalle maddi hasarlı kazaların yaşandığı bilinmektedir. Bölge halkı tarafından “ölüm yolu”olarak anılan bu yolun 2020 yılında bitmesi planlıyordu. Ancak zamanında bitmediği gibi tarafımdan ilgili bakanlığa yöneltilen “Ne zaman bitecek?” sorusuna da cevap olarak 2021 yılı işaret edildi.” diyen Kaplan, sözlerine; “yakın zamanda Nizipli hemşerilerimi ziyarete giderken çalışmanın devam ettiği yolu bizzat gördüm. Yol çalışmasının yapıldığı bölgede yalnızca bir tabela vardı. Kazaların daha çok akşam saatlerinde gerçekleştiği düşünülürse virajın başladığı yerle ışıklandırmalı bir tabelanın olmamasının etkisinin büyük olduğunu düşünüyorum.” şeklinde devam etti.

Bu ihmalkârlığın telafi si olmayan sonuçlara sebep olduğunu hatırlatan Kaplan, “ yapımı bitine kadar yol kullanıma kapatılmalı ve alternatif olarak otoban ücretsiz halkın kullanımına açılmalıdır” dedi.

YOL YAPIMLARINA ÖNCELİK VERİLMELİ

Seçildiğim günden bu güne en önemli gündem maddelerimin başında gelen “Nurdağı Ölüm Yolu” için uzun bir mücadeleden sonr a Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’dan çalışmanın başlatılması için söz almıştım. Ancak üzerinden aylar geçmiş olmasına rağmen yol çalışması adına herhangi bir gelişme olmadı. Oğuzeli-Karkamış arasındaki yol yapımının da devam etmesini de hesaba katarsak Gaziantep genelinde yol yapım çalışmal arına öncelik verilmelidir. Aksi halde ölümlerin kaza değil; kasti bir ihmalkârlık olduğu suçlamaları kaçınılmaz olacaktır” dedi.

21 Eyl 2020 - 14:55 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.