Kaplan: Hemşirelerin sorunları bir an önce giderilmeli

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan KAPLAN, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası dolayısıyla yazılı bir açıklama yaparak Hemşirelerin sorunlarına dikkat çekti.

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan KAPLAN, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası dolayısıyla yazılı bir açıklama yaparak Hemşirelerin sorunlarına dikkat çekti. Açıklamasında, “Covid-19 pandemisiyle birlikte canları pahasına fedakârca çalışan Hemşirelerimizin sorunlarının biran önce giderilmesi ve insanca çalışma ve yaşam koşullarına erişebilmesi için mücadele edeceğiz” dedi.

“ATAMA BEKLEYEN HEMŞİRELERİMİZ BİRAN ÖNCE İSTİHDAM EDİLMELİDİR!”

Milletvekili Kaplan, Covid-19 salgını sürecinde büyük bir özveriyle çalışan sağlık çalışanlarının başında Hemşirelerin olduğunu dile getirerek, “Ülkemizde yaklaşık 170 Bin hemşire görev yapmaktadır. 100 Bin kişiye düşen hemşire sayısı 272 iken OECD ortalaması 1025’tir. Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınında hayati rol üstlenen Hemşirelerimiz ne yazık ki hak ettiği değeri görmemektedir. Sağlıkta istihdam ile ilgili çok ciddi bir sorun var ve yıllardır dile getiriyoruz. Ne yazık ki çözümü için Hükümet bir adım atmadı. Hemşirelerimiz nöbet, fazla mesai ve zorlu çalışma koşulları nedeniyle fiziksel ve psikolojik anlamda oldukça kötü günler geçirmektedir. 100 binden fazla hemşire atama beklerken, bu açık başka sağlık çalışanları tarafından karşılanmaktadır. 100 bin hemşire atama beklemektedir. Tüm dünyada olduğu gibi hemşirelik mesleği hemşireler tarafından icra edilmeli, diğer sağlık çalışanlarının, hemşirelerin görev yetki ve sorumluluk alanlarına girmemesi gerekmektedir. Bu konuda Hükümet ivedi olarak bir düzenleme yapmalı ve atama bekleyen Hemşirelerimizin istihdamı biran önce yapılmalıdır” dedi.

“HEMŞİRELERE BRANŞ AYRIMI YAPILMADAN 3600 EK GÖSTERDE VERİLMELİDİR!”

Kaplan, 3600 Ek göstergenin branş ayrımı yapılmadan tüm hemşirelere verilmesini gerektiğini ifade ederek: “Performansa dayalı ek ödeme uygulamaları ve bu ek ödemelerin çalışanlar arasında adaletli bir şekilde paylaşılmaması, hemşirelerin iş motivasyonunu bozmaktadır. Bu sistem yerine, çalışanların 3600 ek gösterge branş ayrımı yapılmadan muhakkak tüm hemşirelere tanınmalıdır. Bunun yanı sıra hemşirelik mesleğinin kimliği güçlendirilerek, görev tanımları daha net hale getirilmeli, görev alanları dışında çalıştırılmamalıdırlar. Hemşirelikte uzmanlaşmanın önünü açacak eksik düzenlemeler bir an evvel hayata geçirilmelidir. Özellikle Covid-19 salgını ile birlikte gece gündüz çalışarak; halkın sağlığı için kendi sağlıklarını tehlikeye atan, evlerinden, ailelerden haftalardır uzakta sabır ve fedakârlıkla halk sağlığı için görevini sürdüren bütün Hemşirelerimizin ve Hemşire Adaylarımızın daha iyi koşullarda mutlu ve huzurlu çalışabilmeleri dileğiyle Hemşireler Haftası’nı kutluyorum

12 May 2020 - 14:00 - Yaşam & Sağlık

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.