Kaplan: Gaziantep'in ölüm yolları bitirilmeli

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, TBMM Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçe görüşmelerinde söz alarak Gaziantep’in trafik sorunlarını ve ölüm yollarını dile getirerek; biran önce bu yolların yapılmasını istedi.

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, TBMM Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçe görüşmelerinde söz alarak Gaziantep’in trafik sorunlarını ve ölüm yollarını dile getirerek; biran önce bu yolların yapılmasını istedi.

“GAZİANTEP-NİZİP YOLU BİR AN ÖNCE BİTİRİLMELİ”

Milletvekili Kaplan, “D-400 karayolunun Güneydoğu etabında bulunan ve sık sık ölümlü kazaların yaşanmasına neden olan Gaziantep kent merkezi ile Şanlıurfa'nın Birecik ilçesi arasında 56 kilometrelik bir yol yapım çalışması var. Bu yolun Gaziantep-Nizip arasındaki 40 kilometrelik kısmının genişletme çalışması, üç yılı aşkın süredir bitmedi. Bu yol üzerinde ölümlü, maddi hasarlı kazalar sıklıkla yaşanıyor. Yakın zamanda Nizip’li hemşerilerimi ziyarete giderken çalışmanın devam ettiği yolu bizzat gördüm. Yol çalışmasının yapıldığı bölgede yalnızca bir tabela vardı. Kazaların daha çok akşam saatlerinde gerçekleştiği düşünürsek; virajın başladığı yerde daha fazla ışıklandırmalı tabela olmasında fayda var. Bu yol yapım bitene kadar yolun kullanıma kapatılması ve alternatif olarak otobanın ücretsiz olarak vatandaşlarımızın kullanımına açılması talep ediyorum. Yine Karkamış- Oğuzeli arasındaki yol çok dar ve bu yolda da sıklıkla trafik kazaları yaşanıyor. Karkamış- Nizip arasındaki yol yapımına başlandı. Bu yolların yapımının hızlandırılmasını bölge halkı adına talep ediyorum” dedi.

“ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE TRAFİK YOĞUNLUĞUNUN AZALMASI İÇİN BİR DÜZENLEME YAPILSIN”

Gaziantep Organize Sanayisi, Türkiye’nin en büyük organize sanayisi olduğunu ve özellikle sabah ve akşam iş saatlerinde trafik sıkışıklığının çileye dönüştüğünü belirterek Bakan Karaismailoğlu’na “Organize Sanayi Bölgesi’nin Başpınar girişindeki üç şerit yetmiyor. Bu üç şerit, sanayi bölgesine girince ikiye düşüyor ve haliyle trafik yoğunluğuna neden oluyor. Bu bölgede en kısa zamanda yeni bir düzenleme yapılmalı ve trafik rahatlatılmalıdır. Bakanlığınızın Organize Sanayi Bölgesindeki trafik yoğunluğunun azalması ve rahatlaması için bir çalışması var mıdır?” sorusunu yöneltti.

“2 BİN LİRALIK ÖDENEK İLE NURDAĞI ÖLÜM YOLU NASIL YAPILACAK?”

“NURDAĞI ÖLÜM YOLUNU BİRAN ÖNCE YAPIN”

Kaplan, Cumhurbaşkanlığı 2020 yatırım programında Nurdağı yoluna 2 bin liralık ödenek çıkmasını sert bir dille eleştirerek Bakan Karaismailoğlu’na “Milletvekili olduğum ilk günden bu yana, NURDAĞI ÖLÜM YOLUNU defalarca dile getirdim. Gerek Meclis konuşmalarımda, gerek verdiğim yazılı soru önergelerinde, gerekse Eski Bakan Cahit Turhan Bey’in yanına bizzat giderek; bu yolda yaşanan can kayıplarını, maddi hasarlı ve yaralanmalı kazaların bilgisini verdim. İvedilikle yapılması için ricada bulundum. AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, 5 Mart 2020 yılında Gaziantep-Nurdağı yolu 2020 yatırım programına alındığı bilgisini müjdeli bir haberle duyurdu. Cumhurbaşkanlığı’nın 2020 yılı Yatırım Programına baktığımda bu yola 528 milyon 173 bin liralık bir proje tutarı belirlenmiş. Ancak 2020 yılı yatırım programında; bu yola sadece 2 bin liralık bir ödenek çıkmış. En yakın tarihimize baktığımızda, 11 Kasım’da bu yol yine can aldı. Gencecik bir evladımız yitip gitti. 2 bin liralık bir ödenek ayırıp müjdelediğiniz Nurdağı ölüm yolu, can almaya, ocakları söndürmeye devam ediyor. Size bu fotoğrafları göstermek istiyorum. Bu kazaların hepsi ölümlü ve yaralanmalı kazalar ve hepsi aynı bölgede olan kazalar. Bu işin şakası yok, bu mesele siyaset üstü bir mesele. Bu yolda her gün ağır yaralanmalı, ölümlü, maddi hasarlı can kayıplarına artık tahammülümüz kalmadı. Bir kez daha, tüm Gaziantep halkı adına sizden bu yolun ivedilikle yapılmasını talep ediyorum. Lütfen vatandaşlarımızı 2 bin lirayla yatırım programına aldık deyip oyalamayın. Bu yolu biran önce yapın” dedi.

23 Kas 2020 - 15:23 - Siyaset

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.