İstifa etmeme sözü versinler

CHP Gaziantep Gençlik Kolları Eski İl Başkanı Abdullah Karabiber, CHP il başkanlığına talip olan bütün adayların milletvekili veya belediye başkanı olmama söz vermesini istedi.

CHP Gaziantep Gençlik Kolları Eski İl Başkanı Abdullah Karabiber, CHP il başkanlığına talip olan bütün adayların milletvekili veya belediye başkanı olmama söz vermesini istedi.

Karabiber, 9 Şubat 2020 tarihinde yapılacak olan Gaziantep İl Kongresi, Cumhuriyet Halk Partisi için Gaziantep’te, yeniden ayağa kalkışın, dirilişin, yeni bir başlangıcın kongresi olması gerektiğine dikkat çekti.

CHP il kongresinin, toplumun içerisinden geçtiği zor koşullar dikkate alındığında, sadece il başkanı ve yönetimi ile kurultay delegelerinin belirlendiği bir organizasyon olmaktan öte bir hal aldığını belirten Karabiber, “ İl Kongresinde ortaya çıkan başkan ve yönetim kurulu iradesi, hem parti kamuoyumuzun, hem de umut bekleyen halkımızın beklentilerine mutlaka karşılık vermelidir. İl Kongremizin sonucu Gaziantep’te mutlaka yeni bir umut ve heyecan yaratmalıdır. 31 Mart ve 23 Haziran yerel seçimlerinde halkımızın vermiş olduğu mesaj çok net ve açıktır. İnandırıcı olan ve güven veren, siyaset ve proje üretmekle birlikte, bu projeleri gerçekleştirme iddiasını ortaya koyan siyasetçiler halkımızın tercihi olmuştur. CHP’nin yerel seçim başarısının arkasındaki ana gerçeklik budur” dedi.

Halka rağmen siyaset yapılamayacağını belirten Karabiber, “Bu mesaja kulak tıkayarak siyaset yapmak artık mümkün değildir. Sadece kişisel gelecek beklentilerine yönelik bir anlayışla kongre, delege ve yönetim dizaynı yapmaya çalışmak, belki kongre salonundan güle oynaya çıkmayı sağlayabilir. Ancak, ana hedef kongre salonlarından değil de, seçim kurullarından başı dik çıkmak ise eğer, mutlaka yenilenmek ve değişmek zorundayız. Siyaset yapma alışkanlıklarımızı mutlaka değiştirmek zorundayız” şeklinde konuştu.

Kongrenin yeni bir başlangıç olması temennisinde bulunan Karabiber, gençlerin taleplerini şu şekilde sıraladı:

“İl başkan adayları ve yönetim kurulu üyesi olmak isteyendeğerli adaylarımız, parti kamuoyuna, görev süreleri içerisinde yapılacak olan bir seçimde istifa ederek herhangi bir yere aday olmayacaklarının sözünü kesinlikle vermelidirler.

Örgüt iradesi, CHP’de siyaset yapan herkes için en yüce iradedir. Cumhuriyet Halk Partisi tabanı ve delegesi her daim vicdan sahibi olmuştur. Daima partimizin menfaatleri doğrultusunda doğru karar almıştır. Hiç kimse CHP tabanına ve delegesine siyaset öğretme haddine ve hakkına sahip değildir. Yapılacak olan il kongresinde seçimler mutlaka çarşaf liste ile yapılmalı, kongremiz bir demokrasi şölenine dönüşmelidir. Her nereye olursa olsun, aday olanlar parti örgütünün terazisinden geçmelidirler. Yine aday olanlar, çarşaf liste konusundaki düşüncelerini de açıkça beyan etmelidirler.

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU, adalet yürüyüşü ile demokrasi tarihine damga vurmuştur. Partimizin toplumumuza en önemli vaadi, yönetim anlayışımızda hak, hukuk, adalet ve liyakatin vazgeçilmezimiz olduğudur. Bu iddiamızın ve vaaadimizin, öncelikle yapılacak il kongrelerimizde hayata geçmesini sağlamak tüm partililerimizin temel sorumluluğudur.

Sadece kongre kazanmaya yönelik bir yapılanmanın yerine, göreve talip olan ve olması muhtemel tüm adaylar, partimizin Gaziantep’te değişen, gelişen ve yenilenen yeni insan kaynağından nasıl pay alacağını, kent sorunlarının çözümünde nasıl bir siyaset anlayışı geliştireceğini, bu önerileri nasıl bir kadro anlayışı ile harekete geçireceklerini, yeni dönemde partimizi nasıl bir yönetim anlayışı ile yöneteceklerini, partimizin ihtiyacı olan yenilenme ve dinamizmi nasıl sağlayacaklarını parti kamuoyu ile mutlaka paylaşmalıdırlar.

Siyaset iddiadır. İddiasız siyasetçi olmaz. Başarılı olmak için önce iddia sahibi olmak, inanmak, sonrasında bu iddiaya inandırmak ve peşinden gitmek gerekir. Kongrede göreve talip olacak adaylarımız, CHP’yi Gaziantep’te yeniden birinci parti yapma iddiasını ortaya koymak ve bunu nasıl yapacağını da beyan etmek zorundadır.

İçerisinde bulunduğumuz bu önemli dönemeçte yapılacak olan il kongremizde , “Önce kendimiz demek yerine, önce partimiz, kentimiz ve ülkemiz diyeceğiz.”

23 Oca 2020 - 17:32 - Siyaset

Mahreç  Okan Çelik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.