İş dünyasına çifte bayram

Gaziantep Ticaret Odası (GTO),  Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım vergi indirimleri ile kısa çalışma ödeneğine ilişkin düzenlemelerin iş dünyası için bayram hediyesi olduğunu söyledi.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım vergi indirimleri ile kısa çalışma ödeneğine ilişkin düzenlemelerin iş dünyası için bayram hediyesi olduğunu söyledi.

Başkan Yıldırım arife akşamı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamalara ilişkin şunları söyledi:

“İş dünyasının taleplerini değerlendirerek alınan bu kararlar memnuniyet verici. Pandemi ile derin yaralar alan işletmelerimizi ayakta tutmak ve istihdamı korumak için üyelerimizin sorun ve ihtiyaçlarını dile getirmeye, karar vericiler ile aralarında köprü olmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda hazırladığımız “COVID-19 Salgınının Ekonomiye Etkileri Ve Reel Sektörü Korumaya Yönelik Çözüm Önerileri” raporumuzda da yer alan konulara ilişkin olumlu haberler almak bize çifte bayram yaşattı. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.”

“2020 yılı sonuna kadar geçerli olacak vergi indirimleri piyasayı rahatlatacaktır” diyen Yıldırım, en büyük rahatlamanın ise mevcut vergi ve SGK borçlarında yapılandırmaya gidilmesi ile olacağını belirtti. Yıldırım, “Kamu alacaklarının ödeme vadesinin 2021 yılında başlayacak şekilde yapılandırılması, ekonominin çarklarının dönmesine katkı sunacaktır. Öte yandan kısa çalışma ödeneğinin de yıl sonuna kadar uzatılmasını bekliyoruz” dedi.

01 Ağu 2020 - 12:21 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.