İnsan Hakları Konusunda Önemli İş Birliği

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ve Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) arasında insan hakları alanında iş birliği protokolü imzalandı. H...

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ve Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) arasında insan hakları alanında iş birliği protokolü imzalandı. HKÜ Rektörlük Senato salonunda gerçekleştirilen protokol imza törenine; HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, TİHEK Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola, HKÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver Bozkurt ile HKÜ Senatus Öğrenci Topluluğu katıldı.

İmzalanan protokol ile; insan hak ve özgürlüklerinin korunması ve geliştirilmesi, ayrımcılıkla mücadele edilmesi ve kötü muamelelerin önlenmesi doğrultusunda; deneyim, bilgi, belge, materyal ve literatürlerin paylaşılması, insan haklarına ilişkin mevzuatın geliştirilmesi, kurumlar arası temel değerler ve beklentiler doğrultusunda “insan hakları” ile ilgili farkındalık artırıcı projeleri iş birliği halinde ortaklaşa h ayata geçirici etkinlikler yapılması ve insan haklarına saygıda özen ve duyarlılığı gelişmiş toplumsal yapının oluşumuna katkıda bulunulması hedefleniyor.

Hukukta Yapay Zekâ Uygulamaları

Konu hakkında kısa bir açıklama yapan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; protokol kapsamında HKÜ ve TİHEK’in insan haklarını korumak ve geliştirmek, ayrımcılıkla mücadele etmek amacıyla eğitim seminerleri, bilgilendirme toplantıları, bilimsel konferanslar, insan haklarını konu edinen ulusal ve uluslararası düzeyde ortak projeler yürüteceğini belirterek; “ilk aşamada Hukukta Yapay Zekâ Uygulamaları Konferansı düzenlenmesi ve İnsan Hakları Öğrenci Topluluğu kurulması konusunda mutabakata vardık. İş birliği protokolümüzün hayırlı olmasını diliyor, destekleri için Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç’a teşekkür ediyorum” dedi.

16 Eki 2021 - 01:58 - Eğitim

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.