İMO’dan deprem mesajı

İMO Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk Elazığ’da meydana gelen depremin ardından konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak “Deprem bölgesinde yaşayan halkımıza geçmiş olsun” dedi.

İMO Başkanı Gökhan Çeliktürk Elazığ’da meydana gelen depremin ardından konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak “Deprem bölgesinde yaşayan halkımıza geçmiş olsun” dedi.

Sivrice ilçesinde hasara neden olan deprem, Gaziantep ve çevre illerimizden de hissedildiğini de ifade eden İMO Başkanı Çeliktörk yaptığı yazılı açıklamasında “

Elazığ'da 27 Aralık 2020, saat 09.37'de AFAD'a göre 5,3, Kandilli Rasathanesi'ne göre 5,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.Sivrice ilçesinde hasara neden olan deprem, Gaziantep ve çevre illerimizden de hissedildi. Depremin, 15,94 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Geçtiğimiz Ocak ayında da Elazığ –Sivrice merkezli 6.8 büyüklüğünde bir deprem yaşanmış, can ve mal kayıplarına neden olmuştu.Bu depremde çok sayıda yapının çeşitli düzeylerde hasar gördüğünü biliyoruz. Ülkemizin deprem gerçeği, 2020 yılında kendini sıklıkla hatırlatmıştır. Elbette, depremi önlemek mümkün olmasa da, yaratacağı zararları en aza indirmek mümkündür. 1999 Marmara Depremlerinden bu yana alınması gereken önlemler, atılması gereken adımlar pek çok yazılı metinlerde yer almış ve kararlara dönüşmüş olmasına rağmen deprem hasarlarını asgariye indirecek önlemlerin alınmasında son derece yetersiz kalındığı, hatta imar affı gibi uygulamalarla sekteye uğratıldığı tarafımızdan görülmektedir” dedi.

Çeliktürk İnşaat Mühendisleri Odası’nın TBMM Araştırma Komisyonuna verdiğimiz deprem ile ilgili rapor verdiğine de dikkat çekerek “İnşaat Mühendisleri Odası olarak geçtiğimiz günlerde TBMM Araştırma Komisyonuna verdiğimiz deprem ile ilgili raporumuzda ifade ettiğimiz gibi, depreme karşı, daha önce alınmış kararların hayata geçirilmeli ve seferberlik ilan edilmelidir. Artık önlem alınıyormuş gibi davranmaktan vaz geçilmelidir. Bu güne kadar fazlasıyla vakit kaybedilmiştir. Bundan sonrası için bir saat bile harcamaya tahammül kalmamıştır. Deprem siyasi yanlışların sonuçlarını ağır bedeller karşılığında topuma ödetmektedir. TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası olarak tek bir insanımızın yaşamını kaybetmemesi için her türlü katkıyı yapmaya hazır olduğumuzun altını bir kez daha çiziyor, Elazığ ve bölgede depremden etkilenen yurttaşlarımıza geçmiş olsun diliyoruz” dedi.

28 Ara 2020 - 05:16 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.