İlk Adımdan Kuruluşa Milli Mücadele Sergisi Gaziantep’te

Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a çıkışının 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla “İlk Adımdan Kurtuluşa” adlı milli mücadele karma sergisi açıldı.

Samsun Valiliği tarafından Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a çıkışının 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla “İlk Adımdan Kurtuluşa” adlı milli mücadele karma sergisi açıldı.

ŞAHİN: KURTULUŞ MÜCADELESİNDE SAMSUN’DA VE GAZİANTEP’TE YAŞANANLAR ÇOK KIYMETLİ

Gaziantep Sanat Merkezi’ndeki açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Çok özel bir sergi için bir aradayız. Gaziantep 100’üncü yıla hazırlanıyor. 100’üncü yılın süreci başladı. Biz de bu heyecanı yaşıyoruz. 100’üncü yılda dolu dolu etkinliklerle yolumuza devam edeceğiz. Samsun’da ilk adım kurtuluşunda ilk adımı olmuştur. Gaziantep’te de büyük bir direniş gerçekleşti. 6 bin 317 şehit verdik. Şehrin yarısı gazi yarısı şehit oldu. Dolayısıyla bastığımız topraklar bizim için çok kutsaldır. Samsun’dan Gaziantep’e kurtuluş mücadelesinde yaşamış oldukları çok kıymetlidir. Sergide göreceğimiz bu çalışmaların öğrencilerimiz için de çok önemli olduğunu düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sanatıyla yükselen Gaziantep’imiz için de yolumuza devam edeceğiz” dedi.

VALİ GÜL: GENÇLER AÇILIŞI YAPILAN BU SERGİYLE TARİHE TANIKLIK EDECEK

Gaziantep Valisi Davut Gül ise, “Kurtuluş Savaşı’nın temel taşlarından biri olan 19 Mayıs tarihi Türk tarihi için büyük önem taşımaktadır. 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla burada çok önemli bir sergi açılışında yer alıyoruz. Bunun yanı sıra açılışı yapılan sergiyle tarihe ışık tutulacaktır, yeni nesil kendi tarihine daha somut bir şekilde tanıklık edecektir. Samsun Valiliği’nin öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumların desteğiyle yapılan bu etkinlikten dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. İllerin birbirleriyle iş birliği içinde olması ve Büyükşehir Belediyesi’nin bu organizasyona ev sahipliği yapması çok önemlidir” diye konuştu.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, açılışı yapılan bu sergi sayesinde gençlerin Kurtuluş Savaşı mücadelesinin tüm safhalarını tanıklık edeceğini belirterek gençlere örnek olması anlamında serginin farklı bir önem taşıdığını söyledi.

Samsun Turizm ve Kültür Müdürü Adnan İpekdal, Samsun’da başlayan milli mücadele ruhunun bütün Türkiye’ye yayıldığını söyledi. Milli mücadelenin yeni nesillere aktarılmasının çok büyük önem taşıdığını ifade etti.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, öğrencilerle birlikte sergiyi gezdi.

11 Oca 2020 - 10:47 - Kültür & Sanat

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.