İletişim Müzesi bağışlarınızı bekliyor

2020 yılı içinde, bağışlarla olgunlaşacak ve zenginleşecek İletişim Müzesi, HKÜ İletişim Fakültesi fuaye alanında yapılacak açılış töreninin ardından ziyaretçilerine kapılarını açacak.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) İletişim Fakültesi, iletişim tarihine ve kültürüne ışık tutmak, bilimsel çalışmalara kaynak oluşturabilmek ve başta iletişim olmak üzere tüm öğrencilere iletişim ile ilgili görsel materyal oluşturabilmek amacıyla “İletişim Müzesi” projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

TARİHE TANIKLIK EDEN İLETİŞİM ARAÇLARI, YENİDEN HAYAT BULACAK

Raflarda, çekmecelerde unutulan, tarihe tanıklık etmiş; radyo, fotoğraf makinesi, kamera, pikap, plak, makara bant gibi iletişim araçları ile hayat bulacak olan İletişim Müzesi, bağışçılarını bekliyor. Çok sayıda bağış ile geçmişte bulunan iletişim araçlarını bünyesinde barındırması beklenen Müzede, tüm iletişim araçları bağışlayanın ismiyle sergilenecek. 2020 yılı içinde, bağışlarla olgunlaşacak ve zenginleşecek İletişim Müzesi, HKÜ İletişim Fakültesi fuaye alanında yapılacak açılış töreninin ardından ziyaretçilerine kapılarını açacak.

BÖLGENİN VE GAZİANTEP’İN İLK VE TEK İLETİŞİM MÜZESİ

Kurulum aşamasında olan “İletişim Müzesi” hakkında konuşan HKÜ İletişim Fakültesi Radyo ve Televizyon Bölüm Başkanı ve Müze Kurucusu Prof. Dr. Bülent Küçükerdoğan: “İletişim ürünleri, toplumsal bellek için çok önemlidir. Geçmişe bir nebze de olsa tanıklık etmek ve tarihin dokunduğu iletişim ürünlerine Üniversitemizde yer verebilmek için kültürel açıdan bu önemli faaliyete imza atmaya karar verdik. Gelecek nesillere ve öğrencilerimize, iletişimin geçtiği aşamaları anlatmanın ve geçmişe yolculuk yaptırabilmenin heyecanı ile müze için çalışmalarımıza başladık. İletişim tarihine ve kültürüne ışık tutarak hem bilimsel çalışmalara katkı sağlamak hem de eğitim-öğretime hizmet vermek amacıyla Bölgenin ve Gaziantep’in ilk ‘iletişim Müzesini’ kuruyoruz. Tüm halkımıza, öğrencilerimize ve iletişim alanına gönül vermiş insanlarımıza bir kez daha iletmek istiyorum: “Sizin bağışlarınızla güçlenecek olan İletişim Müzesine desteklerinizi bekliyoruz”. Şimdiden tüm bağışçılara, müze kurulum aşamasında emek verenlere ve desteklerini hiç esirgemeyen Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Edibe Sözen’e teşekkür ederim”.

10 Oca 2020 - 13:39 - Kültür & Sanat

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.