İhale uyarısı

Vali Davut Gül, kurum müdürlerine ‘Açık ihaleler yapın. Acil ihtiyaç durumunda ise Devlet Malzeme Ofisi ve Tarım Kredi Kooperatifi’nden alım yapın’ uyarısında bulundu.

2019 Yılı 3.Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Gaziantep Valisi Davut Gül başkanlığında yapıldı. ValiGül, kurum müdürlerine ihalelerle ilgili uyarılardabulundu. Gül, ihalelerde doğrudan alım yerine açıkihaleler yapılması gerektiğini söyledi. İhaleyöntemlerinin belirli olduğuna dikkat çeken Gül, ‘Doğrudan temin bir ihale yöntemi değildir. Bundandolayı da bizim işimizi iyi yapıyorsak, 6 aylık, 1 yıllıkihtiyacımız planlamamız gerekiyor. Kamu kurumlarınınaçık ihale yapmalarını, acil ihtiyaç durumunda ise DevletMalzeme Ofisi ve Tarım Kredi Kooperatifinden alımyapmalarını istiyoruz’ dedi.

3 MİLYARLI KAMU YATIRIMI GERÇEKLEŞECEK

Gaziantep Valisi Davut Gül, toplantıda projeler ve harcanan miktarlarla ilgili de konuştu. Gül, ‘Toplam 55 projenin toplam değeri 12 Milyar 422 Milyon 646 Bin TL, 2019 yılı ödeneğimiz 2 Milyar 781 Milyon 614 Bin TL. Bu tutarın 1 Milyar 815 Milyon TL’sini harcadık.Ödeneğin az harcanma sebebi; fiziki gerçekleşmeninçoğu işlerde daha fazla olması. Yıl sonu itibariyleödenekleri ödenmeyen işlerimiz var. Aralık ayı itibariyleödeneklerimizin tamamı harcanmış olacak. Gaziantep’te3 Milyar liralık kamu yatırımı gerçekleştirmiş olacak’ ifadelerini kullandı.

KAMU ARAÇLARINI GÖREV DIŞINDA KULLANMAYIN

Vali Gül, kamu araçlarının kullanımı ile ilgili de çok sıkşikayetler aldıklarına dikkat çekerek, ‘ Kamuya ait araçve gereçlerin amacı dışında kullanımına ilişkin sıkçaşikayetler alıyoruz. Burada kurum amirlerinin kuruma aitaraçların kullanımı konusunda hassasiyet göstermesigerekir. Kurumlardaki araçlar makam araçları değildir.Bunlar hizmet aracıdır, kamu görevleri görev dışındaiken bu araçları kullanmamalıdır’ şeklinde konuştu.

SOSYAL MEDYA UYARISI

Vatandaşların sorunların artık sosyal medya aracılığı ile de ulaştırdığını belirten Gül, ‘Burada gördüğümüzsorunları group, çözüm bulmamız gerekiyor. Kamukurumlarının sosyal medyadan gelen taleplere cevapvermesi gerekiyor. Kurumların resmi hesabının olmasıgerekiyor. Vatandaşların taleplerini resmi hesaplardandile getirecek, bizlerde genel hatlarıyla cevap vereceğiz.Vatandaşların taleplerini bizlerin gördüğünü anlatmamızgerekiyor. Vatandaşlara kişisel hesabımızdan değil, resmihesaplardan cevap vereceğiz’ diye konuştu.

27 MİLYON FİDAN DİKİLECEK

Daha yeşil bir Gaziantep için adımlar atıldığını belirten Gül konuşmasını şu şekilde sürdürdü: ‘Orman GenelMüdürümüzü ziyaret ettik 2023’e kadar Gaziantep’eilave 27 Milyon fidan dikilmesini istiyoruz. Diğer kamukurum ve kuruluşlarının bu konuda Orman BölgeMüdürlüğü’ne yardımcı olması lazım. Yeşil Gaziantep projesi kapsamında 27 Milyon fidan dikilecek. İlk etapta6 Milyon fidanı Büyükşehir Belediyesi ile beraberplanladık. 11 Kasım tarihinde de 130 bin fidan dikilecek” dedi.

18 Eki 2019 - 00:40 - Gaziantep Haber

Mahreç  Okan Çelik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.