HKÜ’de STK buluşması

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) işbirliğinde “Sivil Toplum Kuruluşları ile İstişare Toplantısı” gerçekleştirildi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) işbirliğinde “Sivil Toplum Kuruluşları ile İstişare Toplantısı” gerçekleştirildi. Gaziantep’te bulun an STK Başkan ve Proje S orumlularının katıldığı toplantıda, Ü niversite

Üniversite ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiren toplantının açılış konuşmasını yapan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Edibe Sözen: “Dört başı mamur kurulu bir ekosistemimiz, topluma katkı aşamasında önemli atılımlar gerçekleştirdiğimiz uygulama ve araştırma merkezlerimiz, enerjisi ve girişimcilik ruhu yüksek gençlerimiz ve güçlü bir akademik kadromuz var. Proje geliştirmek, işbirliği yapmak için gerekli olan her şeye sahibiz ve bu anlamda işbirliği yapmak ve projelere destek vermek üniversite olarak görevimiz. Sivil Toplum Kuruluşları ile bundan sonraki süreçte daha fazla işbirliğine imza atıp ülkemizi, bölgemizi ve şehrimizi kalkındıracak projeler geliştireceğiz” dedi.

HKÜ Mütevelli Heyeti Üyesi Songül Kalyoncu’nun da katılım gösterdiği toplantıda; Karşılıklı beklenti ve talepler konuşuldu. İleride gerçekleştirilecek projeler hakkında görüş alışverişinin de olduğu toplantıda, Kalyoncu İnovasyon Teknoloji ve Transfer Ofisi Koordinatörü Cengiz Helvacıkara; Üniversite - STK işbirliği konusunda neler yapılabilir, proje teşvikleri, proje üretim süreci ve proje geliştirme aşamalarında izlenecek yol haritasını katılımcılarla paylaştı.

HİBE PROJELERİNDEN YARARLANMA

STK temsilcilerine, “Hibe Projelerinden Yararlanma”başlıklı sunum gerçekleştiren Helvacıkara, ilk olarak projenin tanımını yaparak HKÜ’nün gerçekleştirdiği projeler hakkında bilgi verdi. Sivil toplum kuruluşlarının, çalışma alanlarına göre birçok kurumdan hibe alarak hedefledikleri projeleri uygulama imkânı bulduğunu söyleyen Cengiz Helvacıkara: “Bunun için öncelikle faaliyet gösterilen alanlarda teşhis edilen problemlerin analiz edilerek ortaya konulması gerekiyor. Problemlerin çözümüne yönelik olarak geliştirilen planlar ise proje olarak sunulabilir” dedi.

Karşılıklı fikir alışverişinin devam ettiği toplantıda, sivil toplum kuruluşları ile daha fazla işbirliği yapılacağı konusunda düşünce birliğine varıldı.

23 Oca 2020 - 14:22 - Eğitim

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.