Hedef ilk dört

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) “2023 yılında Gaziantep’in ülke ekonomisinde ilk dört ilden biri olmasına öncülük etmek.” vizyonu doğrultusunda çalışmalarına hız vererek birbirinden önemli projeleri faaliyete geçiriyor.

Son olarak “Dış Ticaret İstihbarat Birimi”nin lansman toplantısını gerçekleştiren GTO, dış ticarete özel bu birim ile üyelerine önemli katkılar sağlayacak, ihracatta yeni bir perspektif oluşturacak.

Dış Ticaret İstihbarat Birimi Lansman Toplantısı’nda konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, “En büyük hedefimiz Gaziantep’i ilk dörtte görmek” diyerek tüm projelerinin ve çalışmalarının bu hedef doğrultusunda oluştuğunun altını çizdi.

Belirledikleri vizyon doğrultusunda atılan önemli adımlardan birisinin de dış ticaret yapan ya da yapmak isteyen GTO üyelerine destek olmak için geliştirdikleri “Türkiye-AB Ticari Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi” olduğunu vurgulayan Yıldırım şunları kaydetti:

“Bu projeyi tek cümle ile özetlersek; GTO ihracat yapmak isteyene koçluk yapacak. Bu proje kapsamında kazançlı, dinamik ve güvenli dış ticaret için kurduğumuz “Dış Ticaret İstihbarat Birimi” ile bilgiyi ve veriyi doğru yorumlayıp, katma değere dönüştüreceğiz. 30 firmamıza ücretsiz temel dış ticaret danışmanlığı ve 10 firmamıza da dış ticaret koçluğu yapacağız. Birlikte üyelerimizin dış ticaret kapasitenizi arttırmaya ve ürünleri için en doğru pazarı bulmalarına yardımcı olacağız.”

YILDIRIM: İ HRACAT YAPMAYAN GTO Ü YES İ KALMAYACAK!

Hayata geçirdikleri bu projede İspanya-Sevilla Ticaret Odası ve Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası ile ortak hareket ettiklerini ifade eden Başkan Yıldırım, böylelikle bölge ihracatçısı için güvenli ve dinamik bir ihracat sistemi kurulacağını belirterek açıklamalarını şöyle tamamladı:

“Bu sistemin bir benzerini uygulayan Sevilla Ticaret Odasının tecrübelerinden de yararlanarak yapacağımız çalışmalar; firmalarımıza nokta atışı ihracat yapmayı öğretecek. Bölge ticaretine yeni bir soluk getirecek ‘Dış Ticaret İstihbarat Birimimiz’ ile ihracat yapmayan GTO üyesi kalmayacak diyoruz.”

21 Eki 2019 - 00:17 - Ekonomi

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.