Hatem'de gözlüğüne veda etti

Gaziantep’te ikamet eden 23 yaşındaki Melike Kılıçaslan Hatem Göz Kliniğinde uygulanan "göz içi mercek" uygulaması ile  gözlükleriyle vedalaşarak sağlığına kavuştu.

Çocukluğundan beri kalın camlı gözlük kullanmak durumunda kalan Kılıçaslan bu durumdan çok rahatsızlık duyuyordu. Birçok araştırma yapan Kılıçaslan tavsiye üzerine Özel Hatem Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Cem Öztürkmen’e ulaştı. Dr. Cem bey hastayı muayene ettikten göz içi mercek uygulamasıyla gözlüklerinden tamamen kurtulabileceğini ifade edi. Bunun üzerine Kılıçaslan, ameliyat olmaya karar verdi. Ameliyatı başarılı bir şekilde geçen Kılıçaslan artık gözlük kullanmadan uzağı , yakını ve orta mesafeyi net görebiliyor.

Başarılı operasyonu gerçekleştiren Dr. Öztürkmen ‘Excimer lazer için uygun olmayan gözlere alternatif olarak geliştirilen Fakik lensler implante edilir. Fakik lens implantasyonu korneasi uygun olmayan hastalara uygulanan bir yöntemdir. Fakik lensi Excimer lazerden ayıran bir diger özellik ise geri dönüşümlü olabilmesidir. Hastanın isteği doğrultuda Fakik lens yerinden çıkartılıp hastaya farklı tedavi yöntemleri uygulanabilir.18 yaşını doldurmuş olup göz derecesi 2 yıl içerisinde ilerleme göstermeyen tüm hastalara detaylı muayene sonrası uygulanır. Kalın camlı gözlüklerinden kurtulmak için bize başvuran Melike hanıma Fakik-IOL uygulamasını yaptık . Ameliyatımız sadece 15 dakika sürdü. Herhangi bir bayıltma ve uyuşturma işlevine gerek duymadan başarılı bir şekilde ameliyatını gerçekleştirdik. Hastamızın sağlık durumu gayet iyi, şu an yüzde 100 görüyor. Artık ömrü boyunca gözlük kullanması gerekmeyecek. Gerçekten çok yüz güldürücü ve çok başarılı bir ameliyat oldu. Hastamız da çok memnun ve mutlu.’ifadelerini kullandı.

17 Eki 2019 - 15:25 - Yaşam & Sağlık

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.