Halka ucuz ekmek şart olmadı mı?

Makine Mühendisi Ali Peri, temel gıda maddesi ekmeğe gelen zamların ardından vatandaşın alım gücünün düştüğünü söyledi.

Makine Mühendisi Ali Peri, temel gıda maddesi ekmeğe gelen zamların ardından vatandaşın alım gücünün düştüğünü söyledi.

Peri, alım gücünün zorlaştığı şu günlerde fakir fukaranın bir ekmeğinin kaldığını, ona da vatandaşın ulaşabilmesi için un ve un mamullerinde yüzde 18 olan KDV’nin düşürülmesi gerektiğini ifade etti.

Yerel yöneticileri göreve çağıran Ali Peri şöyle konuştu:

Yerel yöneticiler, vatandaşa ucuz ekmek temin etmeleri için çare düşünmeli. Öncelikle halka ucuz ekmek temin etmek için fabrikaların veya imalathanelerin oluşturulması gerekmektedir.

Una, gaza, yağa gelen zamlar özellikle akaryakıta ve elektriğe gelen doğurgan zamdır, bu zamlardan sonra tüm ürünlerin fiyatı yukarı doğru fırlamış olup vatandaş büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalmıştır.

Fırıncılar una yapılan zamlardan sonra ekmek yapımını durdurma noktasına gelmişlerdir. Çünkü altından kalkamayıp zarar ve iflasın eşiğine geldiğini söylemektedir.

CHPli Ali Peri, köklü çözümün ise başta hububat olmak üzere gıda ve hayvansal ürünlerin ülkemizde üretimi için dışa bağımlılıktan kurtulup tarım ve hayvancılığın desteklenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

17 Oca 2022 - 06:47 - Siyaset

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.