Hakem dövdü, futbolculuk hayatı son buldu

Toto Ali lakaplı Ali Özbilginer, Gaziantep karmasının değişmez isimlerinden bir tanesiydi. Ancak hakem dövdüğü için henüz 24 yaşında iken futbolculuk hayatı son buldu.

Gaziantep futbolunun sayılı futbolcularından birisi olarak gösterilen Ahmet Özbilginer’in (Toto) Gençlikspor’a götürmesiyle futbola başlayan Ali Özbilginer, hemen küçük toto lakabını aldı. Özbilginer, “Abimin futbol oynadığı dönemde İtalya’nın ünlü bir sanatçısı varmış. Abim de ona çok benzermiş. O nedenle abime Toto lakabını takmışlar. Çünkü o dönemde hemen hemen tüm futbolcuların bir lakabı vardı. Bende futbola başlayınca abimden dolayı küçük toto olarak anıldım” diye konuştu.

FUTBOLCU OLMAK YÜREK İSTERDİ

Geçmişe yönelik yaptığımız yolculuk sırasında oldukça duygusal anlar yaşadı Toto Ali. Eskiden futbolcu olmanın çok yetenekli olmanın yanında, çok da özveri isteyen bir sevda olduğunu dile getiren Özbilginer, “Saha yoktu. Para zaten hep arka planda kalırdı. Tarla gibi sahalarda futbol oynardık. O sahalarda bırakın futbol oynamayı, yürümek dahi çok zordu. Eğer futbolcu isen her şeyi göze alman gerekiyordu. Biz canımız pahasına futbol oynamayı göze alırdık. Şimdiki imkanlar bizlerde olsaydı, dünya futboluna çok büyük yıldızlar sunardık” diye konuştu.

KARMAYA GİRMEK ÇOK ZORDU

Eskiden Gaziantepspor’un daha profesyonel ligde olmaması nedeniyle Gaziantep karmasının oluşturulduğunu belirten Ali Özbilginer, “Ben Gaziantep genç karmasında yer alırdım. O zamanda karmaya girmek için çok yetenekli olman gerekirdi. 2-3 bin tane gencin arasında karma seçilirdi. O yıllardaki Gaziantep karmasına baktığınızda sonradan Türk futboluna ne kadar büyük ismi kazandırdığını da görürsünüz” şeklinde konuştu.

ÇOK ERKEN VEDA ETTİ

Futbola çok erken veda etti, Ali Özbilginer. 10 yıllık futbol hayatı sonrasında bir karşılaşmada hakemi dövdü diye tam 3 yıl ceza aldı. O ceza ile birlikte futbolu bıraktı ve kebapçılık mesleğine döndü. Futboldan aldığı ceza yüzünden kopmanın acısını hala yüreğinde hissettiğini dile getiren Özbilginer, “İnsan gençlik yıllarında kendisine hakim olamıyor. Haklı da olsa haksız da tepkisi sert olabiliyor. Bende çok gençtim ve hırsımın kurbanı oldum. Aldığım ceza ile futbolculuk hayatım değil, hayallerim de yıkıldı” diye konuştu.

GAZİANTEPLİLER DIŞLANIRDI

Gaziantepspor’un ilk kurulduğu yıllarda idarecilerin Gaziantepli olan futbolcuları dışladığını belirten Özbilginer, bu tabuyu yıkmak için çok büyük mücadeleler verdiklerini söyledi. Özbilginer, “Gaziantepli futbolcular hep dışlanırdı. Biz bunun mücadelesini çok verdik. Gaziantepli futbolcular olarak büyük abilerimizin de katkıları ile çok mücadele ettik” diye konuştu.

GAZİANTEPLİ FUTBOLCULARIN GÜCÜNÜ GÖSTERDİK

Ali Özbilginer, Gaziantepli futbolcuların gücünü gösterdikleri anısını ise şu şekilde anlatıyor:

“Gaziantepli futbolcuların oynaması için Mehmet Uygun, Celal Doğan, Ali Saner, Hayri Demircioğlu, Esat Ekici, Safçı Aziz, Ömer Varlık önderliğinde birlik ve beraberlik içinde Gençlikspor’u kurduk. İçlerinde Fenerbahçe’ye giden kaleci Yaşar’ın da bulunduğu, Feridun, Necmettin, Serdar, Ali Ayhan, Necdet, Naif gibi oyuncuların bulunduğu Gaziantepspor’u yenerek şampiyon olduk ve dışlanan Gaziantepli futbolcuların gücünü 15 bin kişinin izlediği karşılaşmada gösterdik” diye konuştu.

Ali Özbilginer kimdir?

1949 yılında Gaziantep’te doğdu Ali Özbilginer. Gaziantep’in sayılı futbolcuları arasında gösterilen abisi Ahmet Özbilginer’in sayesinde 14 yaşında futbol topu ile tanıştı ve Gençlikspor forması giymeye başladı. Tam 10 yıl Gençlikspor forması giydi. Henüz Gaziantepspor kurulmadığı için genç yaşta Gaziantep genç karmasının değişmez elemanları arasına girmeyi başardı. 24 yaşına geldiğinde bir karşılaşmada takım arkadaşı ile birlikte hakemi dövdüğü için 3 yıl ceza aldı. 3 yıl ceza alan Ali Özbilginer, canı gibi sevdiği futboldan da kopmak zorunda kaldı. 59 yaşındaki Ali Özbilginer futbolu bıraktıktan sonra kebapçılık mesleğine adadı kendisini. Tıpkı futbolda olduğu gibi kebapçılıkta da Gaziantep’in sayılı isimlerinden biri olmayı başardı Ali Özbilginer.

09 Oca 2019 - 20:10 -

Mahreç  Okan Çelik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.