Gülsan Holding İhracatta da İki Şirketiyle Devler Liginde

TİM tarafından açıklanan En fazla ihracat gerçekleştiren Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Firması araştırmasında iki şirketiyle ihracatta da devler ligi...

TİM tarafından açıklanan En fazla ihracat gerçekleştiren Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Firması araştırmasında iki şirketiyle ihracatta da devler liginde yer alan Gülsan Holding üretimi, istihdamı ve yatırımlarıyla ülke ekonomisine yüksek katma değer katmaya devam ediyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından hazırlanan Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı araştırmasında Gülsan Holding iki şirketiyle girerek ihracatta ki gücünü ortaya koydu. Gülsan Holding bünyesinde faaliyet gösteren Gülsan Sentetik Dokuma A.Ş. açıklanan sıralamada sektörel alanda 6.sırada yer alırken genel sıralamada 108. Sırada yer aldı. Gülpa Pazarlama ve Dış Ticaret A.Ş. ise sektörel sıralamada 14.sırayı alırken genel sıralamada 388.sırada yer aldı.

Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu, ihracatın kalkınmanın lokomotifi olduğunu belirterek, 2019 yılı verilerine göre Türkiye’nin en fazla ihracat yapan 108. firması olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Topçuoğlu, “İhracat demek, üretim, istihdam ve milli gelirin artışı demektir. Dolayısıyla ihracat demek, ekonomik kalkınma demektir. Kısacası ihracat, ülkemizin geleceğidir. Gülsan Holding olarak bu doğrultuda, sürekli yeni yatırım, üretim, istihdam ve ihracat için çaba göstermeye devam edeceğiz” dedi.

1 dolarlık yatırım, 4 dolarlık ihracat getirisi demektir

Topçuoğlu, Gülsan Holding olarak bir taraftan yatırıma, diğer taraftan da eğitim, sağlık ve cami gibi alanlarda sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştirmeye önem verdiklerini ifade ederek, şöyle devam etti: “Gelecekte daha müreffeh, milli geliri katlanarak artmış, her anlamda kalkınmasını sağlamış bir ülkede yaşamak istiyorsak herkesin işini en iyi şekilde yapması ve çok çalışması gerekiyor. Biz sanayicilere düşen görev de, şartlar ne olursa olsun yatırım, üretim, istihdam ve ihracatı devam ettirmektir. İhracatı çok önemsiyoruz. Çünkü ihracat olmadan istenilen kalkınma düzeyine ulaşmak çok zordur. TİM tarafından yapılan araştırmalara göre 1 dolarlık yatırım, 4 dolarlık ihracat getirisi anlamına gelmektedir. Bu nedenle üretimi ve ihracatı artıracak politikalara daha fazla önem vermek ülkemizin geleceği açısından çok olumlu olacaktır. Bu vesile ile TİM tarafından hazırlanan Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı arasında yer alan Gaziantepli 70 firma başta olmak üzere tüm ihracatçılarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.”

28 Eyl 2020 - 08:05 - Ekonomi

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.