GTO'dan gastronomi turizmine büyük katkı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) birçok alanda olduğu gibi hayata geçirdiği yeni projelerle şehrin geleceğine ışık tutuyor.

Geçtiğimiz günlerde “Dış Ticaret İstihbarat Birimi”nin lansman toplantısını gerçekleştiren GTO, Gaziantep’in gastronomi turizmine ivme kazandıracak, “Gaziantep’te Gastronomi Turizminin Kalitesinin Arttırılması Projesi”ni tanıttı.

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) tarafından desteklenen ve “Sofrada Lezzet Hizmette Kalite” sloganıyla yola çıkılan projenin tanıtım toplantısında konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Uğur Acıoğlu, dünyaca bilinen bir mutfağa sahip olduklarını ancak gastronomi turizminde hizmet kalitesinin istenen düzeyde olmadığını belirtti.

Proje kapsamında faaliyete geçirecekleri ‘Gastronomi Akademisi ve Uygulama Restoranı’ ile yürütülecek çalışmalar hakkında da bilgi veren Acıoğlu, hem meslekleri hem de Gaziantep adına omuzlarında büyük bir sorumluluk olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Gaziantep için mutfak kültürü, ticaret kültürü kadar önemli ve değerlidir. Bu değere daha da değer katmak adına Gaziantep Ticaret Odası olarak elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Mutfağımızın ulusal ve uluslararası tanıtımından, sektörün sorunları için çözüm ortağı olmaya kadar bugüne kadar birçok çalışmaya imza attık. Şimdi de sektör için yepyeni bir adım atıyoruz. Bu atılan adımla birlikte inanıyorum ki gastronomi turizmimiz daha da değerlenecek, hizmet kalitesi artacak.”

“Gaziantep’te Gastronomi Turizminin Kalitesinin Arttırılması Projesi” ile birlikte kurulacak akademinin hazırlıklarına da başladıklarını belirten Acıoğlu, akademinin nitelikli personel yetiştirmeden, mesleki yeterlilik belgesi vermeye, işletmelerin ürünlerini ve sunumlarını geliştirebileceği mutfağa kadar birçok alanda hizmet vereceğini ifade etti.

Gaziantep tüm dünyada Anadolu’yu en iyi temsil eden şehir…

Hayata geçirilen bu proje ve kurulacak akademinin Gaziantep için çok önemli olduğunu belirten Mutfak Dostları Derneği Başkan Yardımcısı Osman Serim de önümüzdeki yıllarda Gaziantep’in gastronomi turizmi açısından büyük bir kazanımı olacağını söyleyerek, “Her ne kadar sınırlarınızda kaos ortamı hakim olsa da Gaziantep tüm dünyada Anadolu’yu en iyi temsil eden şehir konumunda. Belki bir senede değil ama birkaç sene içinde müthiş bir destinasyon haline gelecek bu şehir. Bu sebeple de buna hazır olmak gerekiyor. Bu proje de özelliği ve tarzı açısından Türkiye'de bir ilk. Sistematik bir şekilde hizmet kalitesini artıracak, eğitimler verecek, yenilikçilik seviyesini artıracak olan akademi ve faaliyetler eminim ki Gaziantep’e çok şey katacaktır.” ifadelerini kullandı.

Yaptığı her işte model şehir

Mutfak Dostları Derneği Başkanı Zeynep Kakınç da GTO ile böyle bir projede çalışmaktan büyük mutluluk duyduklarını, yapılan araştırmalarda gastronomi alanında önem bakımından eğitim ve yenilikçiliğin ilk sıralarda çıktığını dile getirdi. Gaziantep’in yaptığı her işte tüm Türkiye’ye model olduğunu vurgulayan Kakınç, bu projenin de yeni bir örnek, yeni bir model olacağını ekledi.

21 Eki 2019 - 16:47 - Ekonomi

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.