Anadolu’nun öncüsüyüz

İstanbul ve Gaziantep’teki yatırım fırsatları, yürütülen çalışmalar ve hali hazırda mevcut sorunların çözümleri değerlendirilerek, görüş alışverişinde bulunuldu.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Ekim ayı Meclis Toplantısı, 58 ve 59’uncu Hükümet Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Milletvekili Nejat Koçer, GSO Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi ile GSO, İSO Meclis ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu başkanlığında yapıldı.

Toplantıda iki il arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğine vurgu yapılarak, sanayi ve ticarette birlikte atılacak adımlar üzerinde duruldu.

İstanbul ve Gaziantep’teki yatırım fırsatları, yürütülen çalışmalar ve hali hazırda mevcut sorunların çözümleri değerlendirilerek, görüş alışverişinde bulunuldu.

-GSO MECLİS BAŞKANI ADİL SANİ KONUKOĞLU

Toplantının açılış konuşmasını yapan GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, “Ülkemizin sanayisine öncülük eden iki güzide odası olarak bir aradayız. İstanbul Türkiye’nin öncüsü, Gaziantep de Anadolu’nun öncüsü olan şehirler ve hepimiz ülkemiz için mücadele ediyoruz” dedi.

Türkiye’nin her alanda gelişip büyüyebilmesi için her türlü fedakarlığı yapmaya devam edeceklerini belirten Konukoğlu, “Ordumuzun ve milletimizin arkasındayız, bize düşen her görevde yanlarındayız. Millet olarak asker doğduk. Kimimiz sanayinin, ticaretin, kimimiz ordumuzun askeriyiz. Ülkemizin ileri gidebilmesi için her türlü fedakarlığı gösteririz. Dünya bilsin ki, devletimizin, milletimizin, ordumuzun arkasındayız” dedi.

“Hiç bir terör örgütüne asla fırsat vermeyeceğiz” diyen Konukoğlu, “Sanayiciler olarak gençleri terör örgütlerinin elinden kurtarmak için daha çok çalışıp, daha çok üretip, daha çok yatırım yapacağız, bunu herkes bilsin, dünya ayağını denk alsın" diye konuştu.

58 ve 59’uncu Hükümet Sanayi ve Ticaret Bakanı, Ali Coşkun’un GSO’nun kurulmasında büyük emeği ve desteği olduğunu vurgulayan Adil Sani Konukoğlu, “Sayın Bakanımız odamızın kurulmasında büyük destekler verdi. Biz de o günlerden bugünlere geldik. Büyüklerimizden o günlerin zorluğunu çok dinledik. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı oldukları dönemde Gaziantep Sanayi Odası’nın kurulmasına onay verdikleri için kendilerine özellikle teşekkür ediyorum. Kuruluşumuzdan 30 yıl sonra kendilerini bugün burada ağırlamaktan şeref ve onur duyuyorum” şeklinde konuştu.

-58 VE 59’UNCU HÜKÜMET SANAYİ VE TİCARET BAKANI ALİ COŞKUN

58 ve 59’uncu Hükümet Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun da yaptığı konuşmasında Gaziantep Sanayi Odası’nın kuruluşunda bugüne kadar göstermiş olduğu başarıların gurur verici olduğunu belirterek, “Gaziantep Sanayi Odası’nın 30. kuruluş yılında sizlerle beraber olabilme mutluluğunu yaşadığım için Allah’a şükrediyorum. Sadece bu odanın kuruluşunda kurucu başkan olduğu için değil, sadece Gaziantep’in ve ülkemizin sanayileşmesinde öncü, örnek sanayici olduğu için değil, böyle hayırlı evlatlar yetiştirdiği için de merhum Sani Konukoğlu’nu rahmetle anıyorum. Gaziantep Sanayi Odası’nın başarısını gördükten sonra doğru olanda ısrar etmek gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Huzurunuzda emeği geçenleri, Gaziantep’in gelişmesine, ülkemizin gelişmesine katkıda bulunanları şükranla anıyorum. Sanayiyi ihmal etmemek lazım, sanayisiz kalkınma olmaz” diye konuştu.

-GSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ:

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi de, İstanbul ve Gaziantep'in Türkiye sanayisinin lokomotifi iki şehri olduğunu belirterek, "Barış Pınarı Harekatı'nda devletimiz ve ordumuz tarafından verilen mücadele, milletimiz tarafından tek yürek olunarak verilen destek çok önemli. Süreç yönetimi ile askeri alandaki başarımızı diplomasi alanında da gösterdik. 'Terör koridoru barış koridoruna dönüşecek' diyorduk. İnşallah öyle de oluyor.

İş dünyası olarak bizler de TOBB öncülüğünde 81 ilde aynı anda tüm oda, borsa ve sivil toplum kuruluşları olarak devletimizin yanında olduğumuzu ve Barış Pınarı Harekatı’na tam destek verdiğimizi açıklamıştık. Bundan sonra da devletimizle birlikte istikbalimiz için atılan her adımın yanında olacağız.

Ordumuzun sahada, devlet yetkilerimizin masada sürdürdüğü mücadeleyi biz de sanayi ve ticarette yürütmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Gaziantep'te yapılan üretim ve şehrin sanayisi hakkında da bilgiler veren Adnan Ünverdi, şöyle konuştu:

“Şehirde teknolojiyi de kullanarak, katma değerli üretim yapmaya gayret ediyoruz. Ortadoğu'ya açılan kapı konumunda olan şehrimiz, barındırdığı potansiyel ile öncü şehir olmayı sürdürüyor. 180 ülkeye ihracat yapıyoruz. Ocak-Eylül 2019 döneminde, en fazla ihracat yaptığımız ülke Irak oldu. Aynı dönemde en fazla ihracat yaptığımız ikinci ülke ABD, ABD'ye ihracatımız bu sene Ocak-Eylül döneminde, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 20,9 arttı."

Bölgede yaşanan sorunlara rağmen, 3 yılda 3 milyar dolar sanayi yatırımı yaptıklarını, 150 işletmenin faaliyete geçtiğini vurgulayan Adnan Ünverdi, 2018 yılında 7 milyar dolar ihracat, 5 milyar dolar ithalat yaptıklarını dile getirdi.

Bu yılsonunda 7 milyar 500 milyon dolar ihracat hedefleri olduğuna dikkati çeken Ünverdi, “6 tane organize sanayi bölgemiz var ve iki yeni OSB’nin kuruluş çalışmaları devam ediyor. Ayakkabı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve bir ilk olarak Gaziantep ve Kilis arasında 45 milyon metrekare alana iki il tarafından Polateli-Şahinbey OSB’yi kuruyoruz. Sınırda güvenli bölgenin kurulması yeni bir dönemin başlangıcı olacak. Suriye'de sular durulup, yeniden inşası başladığında Gaziantep etkin rol üstlenecek. Bugün buraya yatırım yapanlar kazanacak." ifadelerini kullandı.

Ünverdi, sanayicilere Gaziantep'in avantajlarından bahsederek, yatırım çağrısında bulundu.

Gaziantep Sanayi Odası ve İstanbul Sanayi Odası arasında yapılan işbirliği protokolünün önemine işaret eden Ünverdi, “İstanbul sadece ülkemizin değil dünyanın en önemli üretim ve ticaret merkezlerinin başında geliyor. Bunda da İstanbul Sanayi Odamız çok büyük rol üstleniyor. Vizyonları, projeleri ve temsil noktasındaki başarıları ile ülkemize değer katıyorlar. İstanbul Sanayi odası ve Gaziantep Sanayi Odası işbirliği ile ülke sanayimizin gücüne güç katacağımıza yürekten inanıyor, protokolümüzün hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

-İSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ERDAL BAHÇIVAN:

İSO Başkanı Bahçıvan, Meclis toplantısındaki konuşmasında, farklı sanayi şehirlerinde yapılan buluşmaların, iş dünyasının gelişmesi ve şehirler açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Gaziantep’in, nesiller arasındaki sanayicilik transferinde son derece başarılı olduğunu kaydeden İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, “Aile işletmelerinin devamı konusunda lütfen bizi besleyin. İstanbul sanayi kuşaklarının nesilden nesile devredilmesi konusunda çok başarılı değil” dedi.

Türkiye ile ABD arasında, Barış Pınarı Harekatı'na yönelik görüşmelerin ardından varılan anlaşmanın önemine dikkati çeken, böyle bir dönemde bölgede bulunmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Bahçıvan, "Barış Pınarı ile başlayan süreci Üretim Pınarı'na çevireceğiz. Ülke güvenliği söz konusu olunca ekonomimiz de, servetimiz de ikinci planda kalır. Her şeyimiz bu ülkeye feda olsun. Allah vatansız bırakmasın" değerlendirmesinde bulundu.

Bahçıvan, Gaziantep'te örnek bir yönetim anlayışının hakim olduğunu dile getirerek, bu anlayışın kentin gelişmesinde ve ilerlemesinde önemli rol oynadığını dile getirdi.

Toplantının ardından İSO ile Gaziantep Sanayi Odası arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Toplantı sonunda iki odanın başkanları tarafından karşılıklı hediye takdiminde bulunuldu.

Meclis toplantısında ayrıca günün anısına, GSO Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, 59. Hükümet Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun’a plaket takdim etti.

19 Eki 2019 - 17:42 - Ekonomi

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.