Çeled Uşaglar Ekibinden Yepyeni Komedi!

Genel Sanat Yönetmeni Orhan Uslu ve Çeled Uşaglar Tiyatro Okulu ekibinden uzun bir aradan sonra yepyeni oyun müjdesi geldi. Sanatçı Orhan Uslu; Pandem...

Genel Sanat Yönetmeni Orhan Uslu ve Çeled Uşaglar Tiyatro Okulu ekibinden uzun bir aradan sonra yepyeni oyun müjdesi geldi. Sanatçı Orhan Uslu; Pandemi ve yasaklar sebebiyle seyirciye hasret kaldıklarını belirterek şunları ekledi; “Korona virüsle mücadele aşamasında tiyatroya hasret kaldık. Tiyatro ve sinema ülkemizin en önemli kültür ve sanat aktiviteleridir. Bu mihenk taşları olmadığı için evlerde hapsolarak sosyal hayatı ve günlük yaşamı unutur hale geldik. Halkımızın hayatta kalma mücadelesi ve para kazanma telaşı bize derin yaralar açmıştır. Umuyoruz ki, bir nebze de olsa o eski yaşamımıza dönmek adına çabamız değerli seyircilerimize umut ve ışık olacaktır. 12 Yıldır aktif olarak sergiledigimiz 800’den fazla tiyatro oyunumuz ve 11.000’den fazla eğitim verdiğimiz tiyatro aşkıyla tutuşan öğrencilerimiz ve salonları tıka basa dolduran seyircilerimiz bizi onure eden en önemli motivasyon kaynağımızdır.” Diyen Orhan Uslu şunları da ekledi; “Vefat eden hastalarımıza ve ailelerine başsağlığı, hastanelerde veya evinde korona mücadelesi veren herkese de acil şifalar diliyorum. Umuyoruz ki bu virüs bir an önce ülkemizi ve Dünya’yı terkedecek. Ama açtığı yaralar ancak kültür ve sanat ile kabuk bağlayacağı için; vakit kaybetmeden canla başla sizler için geceli gündüzlü çalışıyoruz. Gıranavirüs adında hazırlamış olduğumuz tiyatro oyunumuzu çok yakında siz değerli seyircilerimize sergilemekten mutluluk duyacağız. Sanatı çok özledik, tiyatroyu çok özledik ama hepsinden önemlisi sanatın olmazsa olmazı seyircilerimizi çok özledik. Kucaklaşacağımız gün çok yakındır, çok ama çok heyecanlıyız..” Sahnelere dönen Çeled Uşaglar Tiyatro Okulu ekibinden bir tüyo daha aldık. 3. Filmin hazırlığı içinde olduklarını belirten Orhan Uslu; Türk sinema kuşağında yeni bir soluk getirip, komedi sektöründe harika bir eser hazırladıklarının müjdesini verdi. Şimdiye kadar sahneledikleri tüm oyunları da kitap haline getirdiklerini ifade eden USLU, Gaziantep ve Gaziantep’in güzel yürekli insanları için gece-gündüz var güçleriyle çabaladıklarını da ekledi. 2 Son olarak şunları da ekledi; “Ben Türkiye ‘nin her şehrini gezdim. Yurtdışına çıkma imkanım henüz olmadı Lakin Türkiye genelinde değerlendirme yapacak olursak, Gaziantep insanı kadar misafirperver, iyi niyetli, memleket aşığı, kültürüne sahip çıkan, vatanına aşık, aile bağlarına önem veren bir başka şehir daha görmedim. Üstelik Gaziantep içinde yaşayan tüm etnik kökenler; ırk, din, mezhep gibi ayrım gözetmeksizin birbirlerine sımsıkı bağlılar. Bu şehir tüm Türkiye’ye emsal niteliğinde bir mozaik misali kenetlidir. Allah birliğimizi dirliğimizi bozmasın. Şimdiden yeni oyunumuz Gıranavirüs için iyi seyirler diliyorum.”

14 Haz 2021 - 13:30 - Kültür & Sanat

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.