GHV İnal Aydınoğlu İlkokulu’nda hummalı çalışma

GHV İnal Aydınoğlu İlkokulu idareci ve öğretmenleri yeni ilklere imza atmaya hazırlanıyor.

Gaziantep’in eğitim alanında k i en önemli okulları arasında yer alan ve bir birinden farklı projeleri ve uygulamalarıyla eğitime önemli hizmetler gerçekleştiren GHV İnal Aydınoğlu İlkokulu idareci ve öğretmenleri yeni ilklere imza atmaya hazırlanıyor. Ulusal ve uluslararası projeleriyle de dikkat çeken kurum derslerde uygulanan drama eğitimiyle de kalıcı öğrenmenin önünü açıyor.

2019-2020 eğitim öğretim döneminde yenilikçi projelerle başlayan Gönüllü Hizmet Vakfı İnal Aydınoğlu İlkokulu idareci ve öğretmenleri eğitimde yeni uygulamalarla dikkat çekmeye devam ediyor. Okul Müdürü Mehmet Şakir Uludağ Milli Eğitim bakanlığının yeni müfredat uygulamaları ışığında öğretmen ve idarecilerin etkin öğrenimi sağlamak için bir çok projeye imza attığını ifade etti. Okul Müdürü Uludağ yaptığı değerlendirmede ulusal ve uluslararası projelerde yer alan okulun bazı sınıfları hakkında da bilgiler vererek “Okulumuz 3-B sınıfı ulusal ve uluslararası proje portalı eTwinning üzerinden 2019-2020 eğitim yılı kapsamında biri ulusal diğeri uluslararası olan projeyi yürütmekteler. Sınıfta tüm çalışmalar, interaktif defter çalışmaları, materyal tasarlama özellikle drama eğitimi yoluyla desteklenmektedir. Drama eğitmeni Sevgi Ağmelek Kes’in çalışmalarıyla dersler hem daha eğlenceli hem de pekiştirme anlamında daha verimli geçmektedir. Sınıf öğretmenimiz Belgin ATAŞ tüm çalışmaları, etkin öğrenme metotları ve interaktif çalışmalarla desteklemekte ve dramayla öğretim ve pekiştirme çalışmalarına önem vermektedir. Yapılan drama uygulama ve yürütülen etkin çalışmalarla öğrencilerin kendilerini daha rahat ifade edebilen bireyler olarak yetişmesi hedeflenmekte, tüm derslere yönelik çalışmalar çeşitli kazanımlarla desteklenmekte ve kitlesel başarının arttırılmasına yönelik, özellikle matematik derslerinde özel uygulamalara yer verilmekte üretken çocuklar matematik dünyası eTwinning projesi kapsamında proje planlaması dahilinde yürütülmektedir.

Sınıfın yürüttüğü ‘Üretken Çocukların Matematik Dünyası Projesi’ öğrencilerin matematik dersini severek öğrenmesini ve kalıcı öğrenmesini sağlamasını hedeflemektedir. Tüm belirli gün ve haftalarla ilgili haftaya uygun özel etkinlik planlaması drama eğitmeni Sevgi Ağmelek Kes tarafından yapılmaktadır. Sınıf çalışmalarında proje tabanlı öğretim 2023 vizyon kapsamında destekleyici beceri çalışmaları değerler eğitimi öğrencilerde öz güven gelişimine yönelik özel sunu çalışmaları, materyal tasarlama çalışmaları, davranış, gözlem panoları, yazılı anlatım becerisini geliştirici çalışmalar önem ve öncelik taşımaktadır. Okul adına yürütülen uluslararası projelerde ulusal ve Avrupa kalite ödülleri bulunmakta ve bakanlık bilişim ağı EBA’nın kullanımına yönelik Türkiye geneli görüntülenen paylaşımlar yer almaktadır. Sınıf öğretmenimiz Belgin ATAŞ’ın 96 EBA paylaşımı ve proje ödülleri bulunmaktadır.

Oyun ve sanat bir çocuğun eğitimi, gelişimi ve kendini keşfetmesi için en iyi yöntemdir. ‘Yaratıcı drama’ oyun ve doğaçlamalara dayanarak çocuğun sosyal iletişimini güçlendirirken özgüvenine, uyum sağlamasına ve kendisini ifade edebilmesine katkı sağlamaktadır. Yaratıcı drama çocuğun kişiliğini güçlendirir ve açık bir kimlik kazandırır. Yaparak ve yaşayarak öğrenme olarak tanımlanır. Sınıfta TÜBİTAK’ın desteklediği drama etkinliklerine önem verilmektedir” dedi. Okul genelinde bir çok sınıfın da bir birinden farklı projelerle öğrencilere daha çok fayda sağlandığına da dikkat çeken Okul Müdürü Mehmet Şakir Uludağ 2019-2020 eğitim öğretim yılında bir birinden farklı projelerle eğitim alanında önemli ilklere imza atılacağını da sözlerine ekledi.

21 Eki 2019 - 09:56 - Eğitim

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.