Gaziantep'ten gidenler Kilis'teki korona virüs vakalarını artırdı

Kilis’e komşu olan Gaziantep ile büyükşehirlerden yakınlarının yanlarına, düğün ve benzeri etkinlik ile taziyelere katılanlar nedeniyle son bir hafta içerisinde artış yaşanıyor.

Kilis’te, son bir haftadır yükselen korona virüs vak'aları adete tavan yaparak en yüksek seviyeye ulaştı.

Suriye sınırına sıfır noktada bulunan Kilis’te, her geçen gün vak'a sayılarında artış yaşanıyor. Kilis’e komşu olan Gaziantep ile büyükşehirlerden yakınlarının yanlarına, düğün ve benzeri etkinlik ile taziyelere katılanlar nedeniyle son bir hafta içerisinde artış yaşanıyor. 23 Haziran tarihinde 348 olan korona vak'ası, 29 Haziran’da 387’ye, 3 Temmuz itibariyle ise 450’ye yükseldi. Kilis Devlet Hastanesi ile KYK yurdunda 100’e yakın korona hastası bulunuyor. Son dönemde görüldüğü kentte artan vak'a sayılarına rağmen vatandaşların sosyal mesafe kuralına uymaması ve birçok kişinin maske takmaması dikkat çekiyor.

Tüm uyarılara rağmen vatandaşların büyük bölümü korona virüs tedbirlerini hiçe sayarak dolaşmaya devam ediyor.

03 Tem 2020 - 12:58 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.