Gaziantep'teki sağlık çalışanları isyan etti

Psikiyatri uzmanı Fikret Hacıosman'ın İstanbul'da silahlı saldırı sonucu öldürülmesi Gaziantep'teki sağlık çalışanlarını isyan ettirdi.

Görev başında şehit edilen Dr. Ersin Arslan’ın adının verildiği hastanenin önünde toplanan sağlık çalışanları sağlıkla ilgili düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesini istediler. Sağlık çalışanları ilgili yasalar çıkana kadar Kırkayak Parkı’nda nöbet tutma kararı aldı.

Gaziantep-Kilis Tabipler Odası Başkanı Ramazan Sürücü, Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde grup adına yaptığı açıklamada, Fikret Hacıosman'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, sağlık kurumlarında şiddetin normalleşmesini kabul etmeyeceklerini söyledi.

2005 yılında Prof. Dr. Göksel Kalaycı'nın hastası tarafından öldürülmesiyle şiddetin başladığına dikkat çeken Sürücü, Gaziantep'te de Ersin Arslan'ın öldürüldüğünü anımsatarak, sağlıkla ilgili düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Sağlıkta Şiddet Yasasının bir an önce çıkarılması gerektiğini ifade eden Sürücü, şunları kaydetti:

"Türk Tabipler Birliği TBMM'de temsil edilen tüm siyasi partilerden randevu talep etti ve üç partinin grup başkanvekilleriyle görüşmelerde bulundu. İktidar partisinden de aynı duyarlılık ve desteği bekliyoruz. Biz hekimler ve sağlık çalışanları buna tahammül etmeyeceğiz. Bunu kabul etmeyeceğiz. Sağlıkta şiddet yasasının hemen çıkarılmasını istiyoruz. Büyük bir özveriyle görevlerini yapan ve görevleri başında sözel ve fiziksel şiddete uğrayan, yaralanan mesleğini bırakmak zorunda kalan sağlık çalışanlarına borcunuz var."

Türk Tabipleri Birliği, tabip odaları, sendikalar, dernekler ve tüm sağlık çalışanları olarak sağlıkta şiddete karşı eylem planı başlattıklarını aktaran Sürücü, 10 Ekim'den itibaren 7 gün boyunca "Sağlıkta Şiddet Yasasını İstiyorum" temalı nöbet eylemleri başlatacaklarını kaydetti.

Ayrıca Sürücü, 17 Ekim'de tüm tabipler odası başkanlarıyla Türk Tabipler Birliğinin Sağlıkta Şiddete Karşı Bildirgesini kamuoyuyla paylaşmak, TBMM Başkanı ve Sağlık Bakanıyla görüşmek üzere Ankara'ya gideceğini belirtti.

SİYASİLERE SESLENDİ

“Buradan siyasilere sesleniyoruz” sesleniyoruz diyen Sürücü şöyle devam etti;

“Büyük bir özveriyle görevlerini yapan ve görevleri başında sözel ve fiziksel şiddete uğrayan, yaralanan, mesleğini bırakmak zorunda kalan sağlık çalışanlarına borcunuz var!!

En çok ta kimlere borcunuz var biliyor musunuz?

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanlığı yapmış, göğüs cerrahisi, periferik damar cerrahisi ve genel cerrahi uzmanı, onlarca öğrenci yetiştirmiş, yüzlerce hastayı sağlığına kavuşturmuş Prof. Dr. Göksel Kalaycı’ya borcunuz var!

2008 yılında öldürülen, biri tıp fakültesinde, diğeri ortaokulda okuyan oğulları Furkan ve Fatih’e “ihtiyaç sahiplerini gözetin” diye vasiyet bırakacak kadar vicdanlı Dr. Ali Menekşe’ye borcunuz var!

2012 yılında, 30 yaşındayken, 17 yaşındaki bir hasta yakını tarafından görevi başında bıçaklanarak öldürülen gencecik göğüs cerrahı Dr. Ersin Aslan’a

BÜTÜN BU MESLEKTAŞLARIMIZIN VEBALİ BOYNUNUZDADIR

Türk Tabipleri Birliği ve tabip odaları , sendikalar, dernekler ve tüm sağlık çalışanları olarak bugünden itibaren sağlıkta şiddete karşı eylem programını başlatıyoruz. Bu doğrultuda, 10 Ekim 2018 günü başlamak üzere yedi gün sürecek “Sağlıkta Şiddet Yasasını İstiyorum” temalı nöbet eylemlerini başlatıyoruz. Tüm Türkiye çapında, kentlerin bilinen alanlarında, parklarında 18.00-20.00 saatleri arasında en geniş katılımla bu nöbet eylemlerini gerçekleştireceğiz. İlimizde yarın (BUGÜN) saat 18.00’ de Kırkayak Parkı’nda olacağız.

Türk Tabipleri Birliği’nin ve tabip odalarımızın, sendikalarımızın ve derneklerimizin aklı ve yüreği hekimlerin ve sağlık çalışanlarının üstündedir. Hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelen şiddet insanlık ve hekimlik değerlerine yönelmiştir. Bunu kesinlikle kabul etmeyeceğiz. Sağlıkta Şiddet Yasası çıkarılıncaya ve sağlık alanındaki şiddet önleninceye kadar mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz.

09 Eki 2018 - 20:30 - Yaşam & Sağlık

Mahreç  Hasan Akpınar


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.