Gaziantep'te Taziye Yemekleri Öğrencilere Burs Oluyor

Gaziantep Yardım Vakfı Başkanı Ergun Yetkin,  pandemi sürecinde vefat eden yakınları için taziye yemeği düzenleyemeyenlerin, ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına burs vermeye başladığını söyledi.

Gaziantep Yardım Vakfı Başkanı Ergun Yetkin, pandemi sürecinde vefat eden yakınları için taziye yemeği düzenleyemeyenlerin, ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına burs vermeye başladığını söyledi.

Taziye yemeklerinin öğrencilere burs haline dönüşmesinin sevindirici bir durum olduğunu ifade eden Gaziantep Yardım Vakfı Başkanı Ergun Yetkin, “Koronavirüsü salgını dolayısıyla taziye yemekleri düzenlenemiyor. Hayırsever vatandaşlar da ölen yakınları için taziye yemekleri veremeyince, vakfımız aracılığıyla yoksul öğrenciler için burs vermeyi tercih ediyorlar. Son zamanlarda taziye yemeği için harcanacak parayı burs olarak veren hayırseverlerimizin sayısı artıyor. Bu son derece sevindirici bir durum. Duyarlı bir yaklaşım sergileyerek geleceğimiz olan öğrencilere burs veren hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Sorunların çözümünde eğitimin rolüne dikkat çeken Gaziantep Yardım Vakfı Başkanı Ergun Yetkin, şöyle devam etti: “Ülke olarak yaşadığımız sorunlara köklü çözüm bulmanın yolu eğitimden geçmektedir. Toplumda yardıma muhtaç insanların kalmaması ancak herkesin iyi bir eğitim alarak vasıflı bir hale gelmesi ile mümkündür. Yani yoksulluğu eğitimle yenebiliriz. Bu nedenle de eğitime katkı sunmak, başarılı gençlerin okuyarak topluma yararlı bireyler haline gelmesini sağlamak hepimizin görevi olmalıdır.”

27 Yıl önce kurulan Gaziantep Yardım Vakfı, “Bilgimiz dahilinde kimse aç ve açıkta yatmasın” sloganı ile dil, din, ırk ve mezhep ayrımı yapmadan yoksul ailelere düzenli olarak gıda ve ihtiyaç maddesi yardımı yapıyor ve bu ailelerin okuyan çocuklarına da burs veriyor.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.