Gaziantep’te süt üreticilerine vefa destek projesi

Gaziantep Valiliği tarafından hayata geçirilen “Süt Üreticilerine Vefa” projesi kapsa mında tam kapanma sürecinde üreticilerin elinde kalan sütler sat...

Gaziantep Valiliği tarafından hayata geçirilen “Süt Üreticilerine Vefa” projesi kapsa mında tam kapanma sürecinde üreticilerin elinde kalan sütler satın alındı, satın alınan sütler ise peynir yapılarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılıyor.

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, ŞehitkâmilKaymakamlığı, Şahinbey Kaymakamlığı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği işbirliğinde, ‘Süt Üreticilerine Vefa’ projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında 17 günlük tam kapanma sürecinde restoran ve yeme içme mekânlarının faaliyet gösterememesi ve mevsimsel arz fazlalığı nedeniyle süt üreticilerinin elinde kalan sütler satın alınarak peynir yapıldı. Yapılan peynirler ise 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi vatandaşlara, Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından ücretsiz ulaştırılıyor. Böylelikle hem üreticiye destek verilmiş hem de vatandaşlara yardım eli uzatılmış oluyor

Vali D avut Gül, proje hakkında değerlendirmelerde bulunarak, 2'şer kilo halinde hazırlanan peynirlerin özellikle 65 yaş üstü vatandaşlar başta olmak üzere ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmaya başlandığını söyledi.

Amaçlarının hem süt üreticilerini desteklemek hem de vatandaşlara yardım etmek olduğunu dile getiren Vali Gül, şunları söyledi:

“Herkesin bildiği üzere salgın döneminden geçiyoruz. Hem restoranların, yeme içme mekânlarının kapanmasıhem de mevsimsel olarak, süt üreticilerinin ürünlerinde arz fazlası oluştu. Bu sorunun ortadan kaldırmak için kaymakamlarımız, tarım müdürümüz, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanımız bir araya geldiler. Üreticilerimizin ellerindeki sütlerin işlenerek bir miktarının farklı yerlere pazarlanması geriye kalan kısmının da 65 yaş üstü büyüklerimize ve vatandaşlarımıza Vefa Sosyal Destek Grubu eliyle dağıtılması için çalışmalara başlandı. Gördüğünüz üzere 2 kilogram salamura haline getirilen peynirlerimiz koyun keçi sütlerinden yapıldı. Antep peynirinin o anlamda da marka değeri var. İlk etapta 10 ton olarak alacağız, ihtiyaca göre, arza göre bu sayıyı revize edeceğiz”

Vali Gül, ayrıca Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğini n sütlerinin işlenmesini isteyen üreticilere d estek olacağı nı, yine kendi ürününü satmak isteyenler için de tarım ve hayvancılık faaliyetleri noktasında herhangi bir engel olmadığını , pazara götürerek ürünlerinin satışını yapabileceklerini hatırlattı.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.