Gaziantep'te Roma dönemine ait tarihi eserler ele geçirildi

Zeugma Mevkiinde kaçak kazıyı ortaya çıkaran Jandarma yaptığı operasyonla Roma dönemine ait  bir adet baş kısmı eksik kadın heykeli ile bir adet mezar steli, bir adet heykel başının yurt dışına kaçırılmasını önledi.

Bir vatandaşın itirafta bulunması üzerine tekrar olay yerine giden Jandarma tarafından şahsın kendi arazisi içerisinde gösterdiği alanlarda yapılan incelemelerden sonra bir mezar yapısı içerisinden alındığı anlaşılan 1 adeti gövde alt kısmı korunmuş giyimli bir kadın heykeli, 1 adeti kadın heykeli başı, 1 adeti erkek kabartmalı stel, 3 adeti kadın kabartmalı stel ile 1 adeti kartal kabartmalı stel olmak üzere 7 adet eser daha bulundu.

Roma Dönemi 2-3. Yüzyıllara ait olduğu düşünülen eserler Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanunu kapsamında ve taşınmaz kültür varlıkları statüsünde bulunuyor.

Alanda kurtarma kazısı çalışmaları devam ediyor.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.