Gaziantep’te kurallara uymayan taksici yandı

Gaziantep Valiliği, taksicilere yönelik artan şikayetler üzerine çok ciddi kararlar aldı. Yasaklara uymayan taksicilere ciddi yaptırımlar uygulanacak....

Gaziantep Valiliği, taksicilere yönelik artan şikayetler üzerine çok ciddi kararlar aldı. Yasaklara uymayan taksicilere ciddi yaptırımlar uygulanacak. Yeni kurallara uymayanlara ağır para cezaları kesilecek.

Gaziantep Valiliği, son günlerde artan taksici şikayetlerine yönelik çok önemli adımlar attı. Valilik, taksicilere yönelik yeni bir genelge yayımladı. Kısa mesafe yolcu almamak başta olmak üzere müşterilerin şikayetçi olduğu birçok konuda yasaklama getirildi. Yasaklara uymayanlara ise ciddi yaptırımlar uygulanacak. Kısa mesafe yolcu alınmaması, ödemede sorun çıkarılması, yabancı turistlere güzergah uzatılması, araçların bakımsız ve kirli olması, seyir halinde iken cep telefonu ile konuşulması, yüksek sesle yolcuların rahatsız edilmesi, sesli müzik açılması ve uygunsuz davranışlarda bulunulması halinde ağır cezalar kesilecek. Yeni genelgeye uymayan taksiciler yandı.

Konuya ilişkin Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, taksicilere yönelik alınan kararlar ve yasaklar belirtildi.

Kamu düzeninin korunması, vatandaşların huzur ve güvenliği için il sınırları içinde ticari taksi şoförlerince uyulması gereken kurallar ise yapılan açıklamada sıralandı.

Genelgenin devamında ise, “Aksine davranan şoförler hakkında ilgililerin bildirimi halinde tespit tutanağı düzenlemeye kolluk kuvvetleri ve belediye trafik zabıtası yetkili olup, ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde adli/idari işlemler yapılacak, gerekli idari para cezası uygulanacaktır. Bu minvalde vatandaşlarımızın, konuyla ilgili karşılaştıkları ihlalleri hafta içi 08.00 ile 17.00 saatleri arasında 0 (342) 324 11 81 no’lu telefonlara bildirmeleri durumunda ilgili birimlerimiz tarafından gerekli işlemler tesis edilecektir” denildi.

15 Eki 2021 - 07:01 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.