Gaziantep’te ikinci dalga uyarıları devam ediyor

Gaziantep’te 18 Ocak 2022 Salı günü başlayan ve son 50 yılın en yüksek oranda kar yağışı ile sonuçlanan olumsuz hava şartları önümüzdeki günlerde devam edecek kar yağışı kentte etkisini aralıklarla tekrar gösterecek.

Gaziantep’te 18 Ocak 2022 Salı günü başlayan ve son 50 yılın en yüksek oranda kar yağışı ile sonuçlanan olumsuz hava şartları önümüzdeki günlerde devam edecek kar yağışı kentte etkisini aralıklarla tekrar gösterecek. Yoğun kar yağışı, 22 Ocak 2022 Cumartesi günü tekrar Gaziantep ve çevrelerini etkisi altına alacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) kent merkezi ve çevrelerinde tuzlama, küreme ve temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürürken, hava tahmin raporlarına göre aralıklarla 27 Ocak 2022 Perşembe gününe kadar devam edecek yoğun kar yağışına karşı vatandaşları uyardı. Olumsuz hava şartları nedeniyle zorunlu haller dışında dışarıya çıkılmaması gerektiğini belirten GBB, zorunlu hallerde ise toplu taşıma araçlarının kullanımına özen gösterilmesi gerektiğini ve özel araçlarda ise kar lastiği ve zincir bulundurma zorunluluğunu hatırlattı. Hava tahmin raporlarına göre Gaziantep’te kar yağışı tekrar 22 Ocak 2022 Cumartesi günü hafif aralıklarla başlayacak ve cumartesi gününü pazara bağlayan gece artarak etkisini gösterecek.

Pazar öğlen saatlerine kadar 15 ile 25 cm arasında beklenen kar yağışının Nurdağı, Islahiye, Dülük ve sanayi bölgelerinde yoğunlaşması bekleniyor. Eksi on (-10) dereceye kadar düşmesi beklenen hava sıcaklıklarına göre don ve buzlanmaya karşı da tedbirli olunması gerekiyor.

21 Oca 2022 - 10:51 - Gaziantep Haber

Mahreç   İha


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.