Gaziantep’te futbolun emektarı: Mehmet Özsayıcı

Gaziantep’te futbolun emektarlarından olan Mehmet Özsayıcı, idareci olarak Gaziantepspor'da büyük başarılar yaşadı. 5 yaşında babasının kucağında tribünlerde başlayan futbol hayatı, Avrupa’da başarıya koşan Gaziantepspor yöneticiliği ile devam etti.

Mehmet Özsayıcı 1967 yılında Gaziantep’te doğdu. Çok küçük yaşlarda futbola merak saran Özsayıcı 4-5 yaşlarında Gaziantepspor maçlarına gitmeye başladı. 14-15 yaşlarında lisansını Gaziantep’in köklü kulüplerinden Atletik Mekikspor’a çıkardı. Burada genç takımda kaleci olarak oynadı. Uzun süren yedeklikten sonra kaleyi devraldı. Burada Gaziantep şampiyonlukları yaşadı ve grup müsabakalarına katıldı. Gaziantep’in köklü mahalli takımlarından

Olimpiyatspor, Yavuzlarspor, Bedestenspor, Beykozspor’da

futbol oynadı . Aktif futbol hayatına nokta koyan Özsayıcı uzun süre Gaziantepspor yöneticiliği de yaptı.

GAZİANTEPSPOR HASTASIYDI

Mehmet Özsayıcı’nın futbol merakı çok küçük yaşlarda başladı. Henüz 4-5 yaşlarında iken babası ile Gaziantepspor maçlarına gidiyordu.

Babasının kucağında dolu tribünlerde, bazen uyuyarak, bazen gülerek, bazen de ağlayarak maçları seyrederdi. Her hafta maç saati gelsin diye bekler, babasına kendisini maça götürmesi için serzenişlerde bulunurdu.

TEYZESİNİN OĞLU FUTBOL SEVDALISI YAPTI

Mehmet Özsayıcı, şu anda Büyükşehir Belediyespor’da Futbol Şube Sorumlusu olarak görev yapan teyzesinin oğlu Ahmet Özkorkmaz yüzünden kaleci oldu.

Ahmet Özkorkmaz, Mekikspor’da kalecilik yapardı. Ortaokul yıllarından itibaren teyzesinin oğlu ile maçlara giden Özsayıcı, sonunda iyi bir kaleci olarak Mekik kalesini devraldı.

ANNESİNDEN ÇOK AZAR İŞİTTİ

Mehmet Özsayıcı, futbol sevdası yüzünden annesinden çok azar işitti. O yıllarda herkes kendi formasını yıkardı. Sahalar da şimdiki gibi çim değildi. Özsayıcı’nın kaleci olması da üstünün başının daha çok çamur olmasına sebep olurdu.

Her antreman ve maçtan sona çamurlu bir şekilde eve dönünce annesi tarafından azarlanırdı.

ÖRNEK BİR DOSTLUKLARI VARDI

Mekikspor o yıllarda tam bir aile takımı gibiydi. Futbolcular arasındaki dostluk bağları çok gelişmişti. Herkes arkadaşlıklarına gıpta ile bakardı. Bu birliktelik de başarıyı getirirdi. Özsayıcı Mekikspor ile şampiyonluklar yaşadı.

TRİBÜNDEN GAZİANTEPSPOR KULÜBESİNE

Mehmet Özsayıcı tam bir Gaziantepspor fanatiğiydi. Tüm maçlarını yakından takip ederdi.

Futbola olan sevgisi karşılıksız kalmadı ve Mehmet Özsayıcı, Gaziantepspor alt yapı sorumluluğu ve futbol şube sorumluluğu görevlerine getirildi.

ÜNLÜ HOCALARLA ÇALIŞTI

Mehmet Özsayıcı, Faruk Hadzıbegiç, Nurullah Sağlam, Hüseyin Kalpar gibi ünlü teknik adamlarla çalıştı. Gaziantepspor’da Asım Atmaz’dan sonra kendisini yedek kulübesinde buldu.

ÇOK ŞANSLIYDI

Mehmet Özsayıcı, futbolun içinden gelen ve profesyonel birer yönetici olan isimlerle çalışmıştı. Sezonun ilk maçı olan Samsun deplasmanında sahaya girecegi söylendiğinde adeta sevincinden donmuştu.

En büyük şansı profosyonel anlamda bu işi çok iyi bilen Celal Doğan, Asım Atmaz ve Yavuz Sözmen gibi isimlerle çalıştı

Onların yanında bir öğrenci gibi yetişti. İbrahim Kızıl döneminde görevinden istifa edip çok sevdiği takımına dışarıdan elinden gelen görevi yapmaya çalışmaktı ve takımının içeride ve dışarıda müsabakalarını takip etti. Gaziantep Futbol Kulübünün de tüm maçlarını hiç kaçırmayan Özsayıcı, spor camiasının çok sevdiği isimlerden birisi

03 Tem 2020 - 13:07 - Gaziantepspor

Mahreç  Okan Çelik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.