Gaziantep’te durum vahim

Gaziantep’te korona virüs vaka sayıları 2 bini aşarken, hayatını kaybedenlerin sayısı ise korkutan boyutlara ulaştı.

Gaziantep’te korona virüs vaka sayıları 2 bini aşarken, hayatını kaybedenlerin sayısı ise korkutan boyutlara ulaştı. Kentte sadece Kasım ayı içerisinde 400’ün üzerinde vatandaşın hayatını kaybettiği belirtildi. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca da bir kez daha Gaziantep uyarısı yaptı.

Gaziantep’te artan korona virüs vakaları ve hayatını kaybedenler endişe verici boyutlara ulaştı. 2 bini aşan vaka sayılarına paralel olarak ağır hasta ve hayatını kaybedenlerin sayısı da hızla artıyor. Kentte sadece Kasım ayı içerisinde 400’ün üzerinde vatandaşın hayatını kaybettiği belirtilirken, karantinaya alınan ev sayısının da binlerler ifade edildiği görüldü. Korkutan tabloya rağmen kentte, hala sorumsuzca davrananlar, tehlikenin boyutunu da hızla artırıyor. Sağlık Bakanı Dr. Fahretti Koca da, durumun vahim olduğunu Gaziantep’i bir kez daha uyararak gösterdi. Bakan Koca sosyal medya hesabından, “Gaziantep’te belirgin artış var. Bu ilimizin daha gayretli, daha titiz bir çalışma yapması gerekiyor. Desteğinizin önemi artmış durumda. Mücadelemize desteğinizle güç verin” uyarısında bulundu. Bakan Koca, Gaziantep’in de aralarında bulunduğu en fazla artış olan illerin sağlık müdürleri ile görüştüğünü de bildirdi.

Korona virüs vaka sayılarında ilk sıralarda yer alan Gaziantep’te, hayatını kaybedenlerin sayısı da endişe verici boyutlara ulaştı. Gaziantep’te sadece kasım ayında 40’ün üzerinde kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, ağır hasta sayısının fazla olması nedeniyle bu rakamın hızlı bir şekilde devam etmesi endişesi yaşanıyor. Günlük vaka sayısının 2 bini aştığı kentte son 22 günde 421 kişinin korna virüsten hayatını kaybetmesi de ek tedbirlerin getirilmesinin kaçınılmaz olduğunu ortaya koyuyor. Vatandaşların yasaklara uymaması ve sorumsuz davranmasının vaka ve ölüm sayılarındaki en büyük etken olarak gösteriliyor.

26 Kas 2020 - 07:55 - Gaziantep Haber

Mahreç  Okan Çelik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.