Gaziantep'te başarılı idari yargı personeline plaket

Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı’nda görev yapan ve 2019 yılında başarılı çalışmaları ile fark oluşturan 10 personele teşekkür plaketi verildi.

Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı’nda görev yapan ve 2019 yılında başarılı çalışmaları ile fark oluşturan 10 personele teşekkür plaketi verildi.

Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı’nda görevli ve 2019 takvim yılında gayret ve çalışkanlıkları ile işlerine olan sadakatleriyle farkındalık oluşturan 10 personele önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl için de teşekkür plaketi verildi. 15 Temmuz Milli İrade Konferans Salonu’nda komisyon üyeleri ve tüm personelin katılımıyla düzenlenen törende konuşan Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Yüksel NAVDAR, “Devletimizin, milletimizin bizlere tevdi ettiği görevi en üst düzeyde sorumluluk bilinciyle yerine getirme konusunda inisiyatif alarak daha iyisini başarma iradesi ortaya koyan, gayret ve çalışkanlıkları ile farkındalık oluşturarak iş birliğinde bulunan tüm personelime teşekkür ediyorum.” dedi.

78 bin 626 dosya karara bağlandı.

Komisyon Başkanı Yüksel NAVDAR, Gaziantep’te ulaşılan başarılı sonuçlarda tüm personelin emeğinin olduğunu belirterek, yaklaşık 3,5 yıl içerisinde istinaf dairelerine gelen 90 bin 87 adet dosyadan 78 bin 626 adedinin karara bağlandığını kaydetti. NAVDAR, “Kuruluşumuzdan yani 20 Temmuz 2016 tarihi ile 31 Aralık 2019 tarihleri arasında dairelerimizin esas kaydına alınan 90.087 adet dava dosyasının 78.626 adedi karara bağlanmış durumdadır. Karara bağlanan 78.626 adet dava dosyasının 5.981 adedi Danıştay'a temyiz edilmiş, 72.645 adedi ise dairelerimizde kesinleşmiştir. Bu durumda istinaf edilen davaların %87'si karara bağlanmış olup, %92'si dairelerimizde kesinleşmiş durumdadır.” diyerek köklü yargı reformuyla Türk Yargısına eklenen istinaf sisteminin, bireylerin adalete erişimini kolaylaştırması yönünde büyük katkı sağladığını vurguladı.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.