Gaziantep'te artan asayiş olayları meclis gündeminde

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Gaziantep’te son zamanlarda artan asayiş olaylarını TBMM gündemine taşıdı.

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Gaziantep’te son zamanlarda artan asayiş olaylarını TBMM gündemine taşıdı. Kaplan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a cevaplaması istemiyle bir yazılı soru önergesi vererek “Bölgede artan şiddet olayları Gaziantep halkını endişelendirmektedir. Gaziantepli vatandaşlarımız neredeyse memleketlerini terk etme durumuna geldi. Güvenli ve huzurlu bir ortamda yaşamak tüm vatandaşların hakkı. Bu konuda ne zaman bir tedbir alacaksınız?” diye sordu.

YASALAR TAM ANLAMIYLA UYGULANMALI!

Kaplan, “Kadın cinayetleri, bıçaklı, yaralamalı, silahlı saldırılar ölümlü sonuçlar hemen her gün gördüğümüz, duyduğumuz şahit olduğumuz korkunç olaylar. Hem Türkiye’de hem de Gaziantep’te suç oranı ciddi boyutta arttı. Kadına şiddetin en son örneğini Emine Bulut ve Gaziantep’te doğum yapacağı hastanede eşi tarafından bıçaklanan Güldane Yırtıcı’da gördük. Belki o an hastanede yakınları olaya müdahale etmeseydi şuan Güldane Yırtıcı’yı da kaybetmiş olacaktık. Hepimizin bildiği, yüreğimizi yakan gencecik evladımız Feray Şahin’in katiline 5 yıl 3 ay ceza verildi, şimdi serbest bırakıldı. Bu ülke kanunlarıyla kadın ve çocukları koruyup; canileri, katilleri, suçluları cezalandırmak zorunda. Biz CHP’li vekiller olarak bu konuda elimizden gelen tüm mücadeleyi veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Şans eseri ya da şansa yaşadığımız bir ülke durumuna geldik resmen. Can bu kadar ucuz olmamalı. İstanbul sözleşmesi ve 6284 sayılı kanun tam anlamıyla uygulanmalı ve kadına şiddet ve cinayetin “iyi hal indirimi” olmamalı. Ağır ve ciddi hukuki yaptırımlar uygulanmadıkça, bu caniler daha fazla cinayet işlemeye, şiddet uygulamaya devam edecek” dedi.

CAN GÜVENLİĞİ SORUNU GAZİANTEPLİ VATANDAŞLARIN, MEMLEKETLERİNİ TERK ETME NOKTASINA GETİRDİ!

Kaplan, açıklamasının devamında “Gaziantep’te bıçaklanmalı, yaralanmalı, ölümlü kavgalara her gün şahit oluyoruz. Ekonomik kriz, işsizlik, bunalımlar derken artan şiddet olayları vatandaşları evden çıkamayacak boyuta getiriyor. Vatandaşlarımız kendilerini, kendi memleketlerinde rahat hissedemiyor. Ne yazık ki durum çok vahim, tablo çok korkunç. Vatandaşlarımızın da bizim de isteğimiz yaşanabilir bir ülke, huzurlu ve güvenli bir Gaziantep. Bu şehirde insanlar güvenli ve huzurlu bir ortamda yaşamak istiyor. Vatandaşlarımız artık huzur istiyor. Biran önce hükümet bu konuda somut ve ciddi tedbirler almalı. AKP’nin beceriksiz politikalarının suçunu masum vatandaşlarımız çekmemeli” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI FUAT OKTAY’A SORULAR!

  • İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanunun tam anlamıyla uygulanması için kaç kadın daha cinayete kurban gitmelidir?
  • Annesini, gözünün önünde bıçaklayan katil ile çocuğu henüz annesinin karnındayken bıçaklanan kadının zanlısına da “iyi hal” kapsamında mıdır?
  • Gaziantep’te kolluk kuvvetlerince tespit edilen kaç kadın şiddete maruz kalmıştır? Kaç kadın yaralanmıştır? Kaç kadın cinayete kurban gitmiştir?
  • Son 5 yılda Gaziantep’te, yılları ayrı ayrı belirtilmek suretiyle; daha önce koruma kararı çıkarılmış, koruma kararı varken şiddet görmüş ya da cinayete kurban gitmiş kaç kadın vardır?
  • Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın “Kadınları korumaya yönelik” herhangi bir çalışması/projesi var mıdır? Varsa nelerdir?
  • Gaziantep’te son 5 yılda, “Kadın sığınma evi” ne başvuran kadın ve çocuk vardır?
  • Gaziantep’te son 5 yılda, kaç ölümlü, yaralanmalı kavga/tartışma olmuştur? Kaçı hüküm giymiştir, kaçı serbest bırakılmıştır?
  • Gaziantep’te son 5 yılda kolluk kuvvetleri tarafından kavga/tartışma/çatışma sayısı kaçtır? Gözaltına alınan kaç kişi vardır? Kaçı serbest bırakılmıştır? Kaçı hüküm giymiştir?
  • Vatandaşların temel hakkı olan huzurlu ve güvenli bir ortamda yaşama hakkının sağlanması için herhangi bir çalışmanız var mıdır?

27 Ağu 2019 - 11:09 - Siyaset

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.