‘Gaziantep’i yönetemiyorsunuz’

CHP İl Başkanı Neşet Uçar, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak’ın konut fiyatlarının yüksekliğinin arsa maliyetlerinin yüksek oluşuna dayandırdığını belirterek, ‘Bu sözler Gaziantep’i yönetemediklerinin itirafıdır’ dedi.

CHP İl Başkanı Neşet Uçar, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak’ın konut fiyatlarının yüksekliğinin arsa maliyetleri nin yüksek oluşuna dayandırdığını belirterek, ‘Bu sözler Gaziantep’i yönetemediklerinin itirafıdır’ dedi.

Neşet Uçar, Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında Başkan Vekili Osman Toprak’ın konut fiyatlarının yüksekliğini arsa fiyatlarındaki yüksekliğe bağladığını söyledi. Uçar, ‘Osman Toprak, konut fiyatlarının yüksek olma nedenini arsa fiyatlarının yüksek olmasına bağlayarak örtülü bir itirafta bulunmuş. Toprak'ın konut fiyatları hakkındaki sözleri Gaziantep'i yönetemediklerininitirafıdır. Arsa rantı üzerine kurduğunuz 'Gönül Belediyeciliğiniz' Gaziantep'te arsa fiyatlarının tavan yapmasına neden olmuştur. Bugün Gaziantep'te emekli bir vatandaş emekli ikramiyesiyle değil ev almak evin peşinatını dahi ödeyemiyorsa sorumlusu sizsiniz, sorumlusu rant belediyeciliğidir’ dedi.

CHP İl Başkanı Neşet Uçar açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

‘Arz ve talep bir mal veya hizmetin fiyatını belirleyen 2 temel değişkendendir. Gaziantep nüfusu göç ve bilhassa mülteci akını nedeniyle her geçen gün artıyor. Bu nedenle konut talebi de doğru orantılı olarak artıyor. Bu talep karşısında zaruri olan arzı yaratacak olan ise Sayın Osman Toprak'ın başkan vekilliğini yapamadığı Büyükşehir Belediyesi. Yıllar önce imar planı yapılmasına rağmen altyapı çalışmalarına hiç başlanmaması veya çalışmaların tamamlanmaması nedeniyle arsa fiyatları tavan yapmıştır. Öyle ki Gaziantepliler maalesef en büyük yatırımı arsa olarak görmektedir. Parselasyon yapılırken vatandaşın arsasının yüzde altmışını zorunlu bağışla almanız arsa fiyatlarını tavana çıkarmıştır. Kanuna göre sosyal donatı alanı olarak planlayıp zorla bağışa tabii tuttuğunuz arsaların imarını konut ve ticari alana çevirip ihale yoluyla yandaş müteahhitlere satarak arsa fiyatlarını siz uçurdunuz.’

13 Eki 2021 - 07:00 - Siyaset

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.