Gaziantep Tabipler Odası’ndan endişelendiren açıklama

Gaziantep-Kilis Tabipler Odası Başkanı Ramazan Sürücü, Mayıs ayı başından bu yana kadar Gaziantep’te koronavirüs vaka sayısının 7 kat arttığını söyled...

Gaziantep Tabipler Odası’ndan endişelendiren açıklama
Gaziantep Tabipler Odası’ndan endişelendiren açıklama
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Gaziantep-Kilis Tabipler Odası Başkanı Ramazan Sürücü, Mayıs ayı başından bu yana kadar Gaziantep’te koronavirüs vaka sayısının 7 kat arttığını söyledi.

Türkiye genelinde salgın ile mücadelede önemli bir mesafe kaydedildiğini aktaran Sürücü, Gaziantep’te durumun endişe verici olduğunu söyledi.

Haber Gaziantep’e yeni yasaklar

Sürücü, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Türkiye’de genel olarak Covid-19 salgını ile ilgili sağlık bakanlığının açıklamış olduğu verilere göre; yeni vaka sayılarında ve ölüm sayılarındaki düşüş umut verici ve sevindirici olsa da, kentimiz deki vaka sayısındaki artış bizleri endişelendirmeye ve üzmeye devam ediyor. Ülkemiz için ifade edilen genel iyilik halinin aksine kentimizde, Mayıs ayı başından bu yana yeni vaka sayısı 6-7 kat artmıştır ve maalesef artmaya da devam etmektedir. Bu artış endişe vericidir. Öyle ki Türkiye geneli için son günlerde açıklanan günlük yeni vakanın yüzde 5-6’sı kentimizde ortaya çıkmaktadır. Merkezi idarenin önerileri doğrultusunda alınan tedbirler ve cezai uygulamaların, İlimizde ilgili kurumların bütün çabalarına rağmen işe yaramadığını üzülerek görmekteyiz. Haber Vali Gül yine uyardı: Gaziantep’te maskesiz sokağa çıkana 3150 TL ceza

‘’R0 ‘’ yani temel üreme kat sayısı 1’in altına düşmeden, toplumda salgın bitmiş, tehlike geçmiş gibi algıya neden olacak mesajlar, normale geçiş amacıyla kısıtlamaların erken gevşetilmesinin doğru bir yaklaşım olmadığı, Özellikle normalleşme adına 11 Mayıs tarihinin Kentimiz için çok erken ve sorguya muhtaç olduğu konusunda il kamu idaresini ve pandemi kurulunu uyarmış, tarihsel sorumluluklarını hatırlatmış idik. Şu an gerçekten de haklı çıkmış olmayı istemezdik.”

Haber Gaziantep’in 27 Mayıs bilançosu: 1931 kişiye ceza

AVM’LER DENETLENMELİ

Sürücü, “Geldiğimiz noktada Ülkemizin Vuhan’ı olmamak adına; İl pandemi kurulumuz, yeni tedbir ve uygulamaları planlarken ekonomik ve siyasi kaygılarla değil, halk sağlığı ve epidemiyoloji biliminin gerekliliklerine göre, kentimizin demografik, sosyo-ekonomik ve kültürel yapısıyla birlikte, salgın dinamiklerine göre hareket etmelidir. Zorunlu üretim ve tedarik zincirindeki işletmelerin dışındaki üretim faaliyetleri gözden geçirilmelidir. Kentimizdeki filyasyon ekipleri ve test sayısı hızla artırılmalı, hayalet taşıyıcılar saptanmalı, sosyal izolasyon ve kısıtlama süreçleri lokalleştirilmelidir. Kentimizin genelinde maskesiz dolaşım kısıtlanmalı, yasak olmayan günlerde bile yoğun nüfus hareketliliğini engelleyecek tedbirler alınmalıdır. AVM’lerdeki klima sistemleri acil ve yoğun bir şekilde denetlenmeli, ilgili meslek odalarının uyarıları ve destek çağrıları dikkate alınmalıdır” dedi.

Sürücü, her bireyin hem kendi hem de çevresinin sağlığını korumasının akli ve vicdani bir görevi olduğuna vurgu yaptı. Başkan Sürücü, “Aksi davranışlar kanunen yasaktır ve en önemlisi kul hakkına girer. Evet sıkıldık, ekonomik ve psikolojik olarak zorlanıyoruz. Haber İçişleri Bakanlığından 65 ve 20 yaş genelgesi: İşte detaylar

Haklısınız! Ama kentimizin salgın gerçekleri asla rehavete kapılmamızı kaldıracak durumda değildir ve Covid19 asla hafife alınmamalıdır. Biraz daha sabır etmemiz gerekiyor. Lütfen sosyal izolasyon, fiziki mesafe ve kişisel korunma tedbirlerine uyalım, uymayanları uyaralım. Hiç kimsenin verilen emekleri heba etmeye hakkı yoktur. Unutmayalım ki salgın sadece ilgili kurumların ve sağlık çalışanlarının çabasıyla bitirilemez. Ancak ilgili kurum- kuruluşlar ve halkımız hep birlikte hareket edip, sorumluluk alarak ve emek vererek bu salgını yeneceğimize kimsenin kuşkusu olmasın. Süreçte emek harcayan, başta sağlık çalışanları olmak üzere, tüm kurumlar ve duyarlı halkımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

29 May 2020 - 17:12 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.