Gaziantep polisi camiden çıkmak istemeyen Furkan Vakfı üyelerine müdahale etti

Gaziantep'te Covid-19 önlemlerine karşın camide itikaf ibadeti yapmak isteyen gruba polis müdahale etti

Gaziantep'te Covid-19 önlemlerine karşın camide itikaf ibadeti yapmak isteyen gruba polis müdahale etti

Gaziantep''te bir camide itikaf ibadeti yapmak isteyen Furkan Gönüllüleri adlı grubun, Covid-19 önlemlerini ihlal ettiği gerekçesiyle bekçilerin ve polisin müdahalesiyle camiden çıkarıldığı bildirildi.

Haber Global'de yer alan habere göre, bir süre içeride 'itikaf' ibadetlerini gerçekleştiren gruptakiler, daha sonra polis ve bekçi tarafından tam kapanma genelgesi hatırlatılarak evlerine dönmeye davet edildi.

Ancak camideki grup çıkmak istemeyince polis ve bekçiler gruba biber gazıyla müdahale etti.

Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul müdahaleden önce "İtikafı yapacağız, buyursunlar engel olsunlar" demişti.

İtikaf, camide belirli günler kalma, bu günlerde kendini ibadet etmeye adama ve dünya işlerinden uzak durma anlamına geliyor.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.