Gaziantep OSB’de doğalgaz sıkıntısı

BOTAŞ’ın doğalgazda yüzde 60 kullanım sınırlaması getirmesi, tüketimin rekor seviyede olduğu bir dönemde Gaziantepli sanayiciyi sıkıntıya düşürdü. OSB...

BOTAŞ’ın doğalgazda yüzde 60 kullanım sınırlaması getirmesi, tüketimin rekor seviyede olduğu bir dönemde Gaziantepli sanayiciyi sıkıntıya düşürdü. OSB Başkanı Cengiz Şimşek’in girişimleri sonuçsuz kaldı. OSB, sanayici mağdur olmasın diye duyuru yaptı. Yüzde 60 tüketim sınırlaması bugün başlıyor.

Gaziantep’te doğalgaz tüketimine yüzde 60 tüketim sınırlaması getirmesi Gaziantepli sanayicide şok etkisi yarattı. İran’dan gelen doğalgaz oranının teknik bir arıza gerekçesi ile üçte iki oranında azalması üzerine BOTAŞ, tüm sanayi tesisleri için günlük doğalgaz tüketimini yüzde 60’la sınırlandırdı. BOTAŞ’ın kararını açıklamasının ardından Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek ve yönetimi, kurum ile temasa geçerek karardan vazgeçilmesi için girişimler yaptı. Girişimlerin sonuçsuz kalması üzerine Gaziantep OSB, sanayicilerin mağdur olmaması ve önlem alması için duyuru yaptı. Doğalgazda yüzde 60 tüketim sınırlamasının bugün başlayacağı bildirildi.

İran’da teknik bir arızadan dolayı verilen doğalgazın üçte bire indirildiği, BOTAŞ’ın da Türkiye genelindeki tüm sanayilerde yüzde 60 tüketim uygulaması kararı aldığı bildirildi. İkinci bir karar alınıncaya kadar tüm sanayilerde bu uygulamanın süreceği belirtildi. Gaziantep’te sanayide üretim yapan sanayiciler ise karar sonrası şaşkınlık ve tedirginlik yaşıyor. Yaşanan tedarik sorunu ve İran'ın teknik bir arıza nedeniyle doğal gazı kesme kararı almasının ardından Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi de üyeleri olan sanayicilere bir yazı gönderdi. Gönderilen yazıda yaşanan tedarik sorunları nedeniyle sanayicilere tüketimin yüzde 60 ile sınırlandırıldığı bildirildi.

21 Oca 2022 - 08:08 - Ekonomi

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.