Gaziantep Medical Park’ta hayata tutundu

Yoğun kar yağışı nedeniyle Gaziantep-Nurdağı kara yolunda mahsur kaldığı sırada AFAD'ın amfibik aracıyla ulaştırdıkları İslahiye ilçesinde sezaryene a...

Yoğun kar yağışı nedeniyle Gaziantep-Nurdağı kara yolunda mahsur kaldığı sırada AFAD'ın amfibik aracıyla ulaştırdıkları İslahiye ilçesinde sezaryene alınan ve bu sırada gebelik zehirlenmesi nedeniyle ambulans helikopterle il merkezine getirilen anne ve bebek sağlığına kavuştu.

Nurdağı ilçesinde yaşayan Suriye asıllı ve 36 haftalık gebe süreci bulunan İmen Said (30), 19 Ocak'ta doğum sürecinin yaklaşması nedeniyle il merkezine getirilmek istendi. Bu sırada yoğun kar yağışının etkili olduğu Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nda mahsur kalan İmen'in doğum sancısı başladı.

Durumun yetkililere bildirilmesi üzerine olay yerine gelen AFAD'ın amfibik aracıyla İmen, İslahiye İlçe Devlet Hastanesine ulaştırılarak sezaryene alındı. Gebelik zehirlenmesi geçiren, hem kendisinin hem de bebeğinin hayati tehlikesinin bulunması nedeniyle ambulans helikopterle il merkezindeki Özel Medical Park Gaziantep Hastanesi'ne getirilen İmen ve bebeği tedavi altına alındı.

Hem anne hem de bebek buradaki 2 günlük tedavinin ardından hayati tehlikeyi atlatarak, sağlığına kavuştu. Genç anne kurtarıldıktan sonra bilincini kaybettiğini ve geçen süreyi hatırlamadığını söyledi. Katkısını bulunan herkese teşekkür eden Said, "Çocuğum ve benim sağlık durumum iyi olduğu için çok mutluyum. Devletimize, doktorlarımıza teşekkür ediyorum, Allah razı olsun." dedi.

Medical Park Gaziantep Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Ataman Gönel hasta ile ilgili yaptığı açıklamada riskli gebeliği olan hastanın kabulünün yapıldığını, gerekli müdahale ve tedaviler sonucunda hastanın sağlığına kavuştuğunu sözlerine ekledi.

Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Said Aydoğan ise acil sezaryenin ardından hastanın hastanelerine geldiğinde gebelik zehirlemesi nedeniyle beyin ödemi, bilinç bulanıklığı ve nefes almakta zorlandığını belirtti.

Bu durumun çok ciddi bir sağlık sorunu olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Aydoğan, "İlk müdahalesi yerinde ve zamanında yapılmıştı. Sonrasında biz 2 günlük yoğun bir tedavi yaptık. Kadın doğum ve genel cerrahi ekibimiz destek oldu. Şu aşamada hastamızın bilinci açıldı, karaciğer enzimleri düzeldi. Hastamızın solunum sayısı normal olup kanama eğilimi bulunmamaktadır. Annemizi servise almayı ve çocuğunu görmeye uygun görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Neonatoloji Uzm. Dr. Mahir Ceylan da Said'in zor şartlarda doğum yaptığını ve hastaneye gelmeden önce anne ve çocuğu için her şeyi hazırladıklarını dile getirdi.

Bebeğinin ilk olarak solunum cihazına bağladıklarını anlatan Uzm. Dr. Ceylan, şunları kaydetti:

"Solunum cihazından şu an çıkarıldı, bu durum oldukça sevindiricidir. Gereken antibiyotik ve destekleri alıyor. Geldiğine göre toparlanma aşamasında, bundan sonrasında da daha iyi olacağını düşünüyorum. Gebe zehirlenmesi sonrası anne ve bebekte önemli problemler olabiliyor. Bizler soğutma tedavisiyle hastalarımızın yaşam beklentisini ileriye dönük olarak nörolojik problemlerini azaltmayı hedefliyoruz. Doğum sonrası tedavi geç kalınsaydı büyük ihtimalle hastalarımızın ölüm riski çok fazla olacaktı. Ya da hasta hayatta kalmış olsaydı ileriye dönük kalıcı hasarlarla problemlerle karşılaşacaktı."

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Elçin Aydın da anne ve çocuğun ilk geldiklerine göre gayet iyi olduğunu ve servise alarak tedavilerini sürdüreceklerini anlattı.

22 Oca 2022 - 12:18 - Yaşam & Sağlık

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.