Gaziantep Hayvanat Bahçesinde bayram rekoru

Kurban ve 30 Ağustos Zafer bayramları nedeniyle 10 günlük bayram tatilinde Gaziantep Hayvanat Bahçesine rekor düzeyde ziyaret gerçekleşti.

10 günde yaklaşık 100 bin ziyaretçinin hedeflendiği hayvanat bahçesini 9 günde yaklaşık 150 bin kişi gezdi.

Avrupa’nın üçüncü, Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, 10 günlük bayram tatilinde rekor düzeyde ziyaretçiyi ağırladı. 10 günlük bayram tatilinde 100 bin ziyaretçi hedeflenirken, ziyaretçi sayısı hedeflerin çok üzerine çıktı. 30 Ağustos Zafer Bayramı, Arife Günü ve Kurban bayramında girişlerin ücretsiz olduğu hayvanat bahçesine 9 günde hayvanat bahçesini yaklaşık 150 bin kişi ziyaret etti.

Ziyaret akını sürüyor

Gaziantep ve çevre illerinin yanı sıra Türkiye’nin ve başta Ortadoğu ülkelerinin yoğun ilgi gösterdiği hayvanat bahçesini, Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda ve Rusya gibi dünyanın dört bir tarafından gelen insanlar da geziyor. Henüz Bayramın bitmemesi nedeniyle ziyaretçi akının sürdüğünü belirten Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, "10 günlük bayram tatilinde yaklaşık 100 bin ziyaretçiyi hedefliyorduk. Ama daha 9 günde ziyaretçi sayımız 150 bini buldu. Bu ziyaretçi sayısı üçüncü bayramın öğlen saatlerine kadar gelenlerin rakamı. Rekor seviyede ziyaretçi ağırladık. Bu ziyaretçilerin ilgisinin sürmesini bekliyoruz. Bayram bitimindeki ziyaretçi sayımız 180 bini aşacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Şempaze Can ve aslan yavrusu Cesur’a yoğun ilgi

Özsöyler ziyaretçilerin özellikle Safai park, Zooloji ve Doğa müzesini yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti. Hayvanat bahçesinin maskotu haline gelen şempaze Can ve aslan yavrusu Cesur’un da ziyaretçilerin ilgi odağı olduğunu kaydeden Başkan Özsöyler, hayvanat bahçesinde en çok ilgi gören hayvanlar arasında yılan, ayrı kafeslerde bulunan fil, zürafa, timsah, arslan, kaplan, puma, ayı, kurt’un yanı sıra ceylan, geyik, ceylan, lama, pelikan gibi safari parkta bulunan hayvanların yer aldığın ifade etti. Özsöyler, "Hayvanat bahçelerinde insanlar yırtıcı hayvanları genellikle uzaktan görebiliyor ama Safari Parkımız aracılığıyla insanlar çok yakından görebildikleri hayvanlarla iç içe vakit geçiriyor. Ziyaretçilerimiz hayvanlara yakından görebildiğini gibi dokunabiliyor" diye konuştu.

300 türden 7 bin hayvan

Özsöyler hayvanat bahçesinin 300 türden 7 binden fazla hayvana ev sahipliği yaptığını belirterek, ziyaretçi sayıları hakkında da bilgi verdi. 2016 yılının ilk dört ayında yaklaşık 650 bine ulaşan ilk altı ayında ise bir milyonu aştığını söyleyen Özsöyler, yıl sonunda ise rakamın 3 milyona ulaştığını kaydetti.

Yaklaşık 1 milyon metrekarelik alana sahip hayvanat bahçesinin kurulduğu 2001 yılında ve sonrasındaki ise yıllık ziyaretçi sayısının 650 binlerde değiştiğini anlatan Özsöyler, bu yılın ilk altı ayında ise 1.5 milyon kişi ziyaret etti.

Özsöyler, yıl sonunda ise ziyaretçi sayısının 3.5 milyonu aşması hedeflendiğini kaydetti.

04 Eyl 2017 - 00:16 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.