Gaziantep aşı olmuyor

Gaziantep’te sokaklardaki yoğunluğa rağmen vaka sayılarındaki düşüş sürüyor.

Gaziantep’te sokaklardaki yoğunluğa rağmen vaka sayılarındaki düşüş sürüyor. Günlük vaka sayıları 350’ye inerken, ikinci doz aşılama oranı ise yüzde 63.5’te kaldı. Kentte 15 gün önceye göre aşılama oranı sadece yüzde 3 oranında arttı.

Sağlık Bakanlığı tarafından 100 bin nüfusa göre haftalık vaka sayıları 150.30 olarak açıklandı. Geçen hafta yüzde 167.67 olan 100 bin nüfusa göre haftalık vaka sayıları gerilemeye devam etti. Sokaklardaki yoğunluğa rağmen vaka sayılarındaki düşüş ikinci doz aşılamaya bağlandı. Gaziantep’te ikinci doz aşı olanların oranı ise ilke geneline göre çok gerilerde. 15 gün önceye göre sadece yüzde 3 artan ikinci doz aşı oranı yüzde 63.5 seviyelerine yükseldi. Gaziantep, hala ikinci doz aşılana oranında turuncu kategori ile en riskli iller arasında yer alıyor. Kentin ikinci doz aşı oranına göre en gerilerde yer alan iller arasında olduğu açıklandı. Yetkililer, aşılama oranının biran önce yükselmemesi halinde Gaziantep’te vaka sayılarının yeniden artışa geçebileceği uyarısı geldi.

İl Sağlık Müdürlüğü de ‘100 bin kişi içinde bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısı neydi? Yaşadığınız, gidip geldiğiniz ildeki durumu haftalık İnsidans haritamızdan öğrenebilirsiniz. İlimizde düşüş devam ediyor. Aynı kararlılık devam etmeli’ açıklaması geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da aşılama konusunda bir ke daha uyardı. 18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 74,36, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 87,75 olarak kayıtlara geçtiğini açıklayan Bakan Koca, gençlere aşılarınızı olun çağrısı yaptı. Bakan Koca, En az iki doz aşı uygulananların oranının en yüksek olduğu 10 il, Kırklareli, Muğla, Ordu, Çanakkale, Amasya, Eskişehir, Edirne, Osmaniye, Balıkesir ve Burdur olduğunu bildirdi.

11 Eki 2021 - 07:02 - Gaziantep Haber

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.