Gaziantep-Adana 1,5 saat olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, uzunluğu 236 kilometre olan Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Demiryolu Projesi'nde yapım çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, uzunluğu 236 kilometre olan Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Demiryolu Projesi'nde yapım çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Hat tamamlandığında Gaziantep’ten Adana’ya hızlı tren ile 1,5 saatte gidilebilecek.

Uzunluğu 236 kilometre olan Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Demiryolu Projesi'nde yapım çalışmalarının sürdüğünü aktaran Turhan, "2023 yılında tamamlanması planlanan projeyle Adana ve Gaziantep arası seyahat süresi 5 saat 23 dakikadan 1 saat 30 dakikaya düşecek." değerlendirmesinde bulundu.

Doğu-batı koridorunun devamı niteliğindeki 242 kilometrelik Sivas-Erzincan Hızlı Demiryolu Projesi'nde yapımın Sivas-Zara ve Zara-Erzincan olmak üzere iki kesim halinde sürdürüldüğü bilgisini veren Turhan, 74 kilometrelik Sivas-Zara hattında yapım çalışmalarının devam ettiğini, 168 kilometrelik Zara-Erzincan kesiminde ise ihale hazırlık sürecinde bulunulduğunu anlattı.

Turhan, Sivas-Erzincan Hızlı Demiryolu Hattı tamamlandığında Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu Projesi'ne bağlantı sağlanacağını ifade ederek, böylece tarihi İpek Yolu'nun yeniden canlandırılacağını söyledi.

Yerköy-Kayseri YHT Projesi'nde 142 kilometrelik hattın yapım ihalesine bu yıl sonuna kadar finansman teminine göre çıkılacağını ifade eden Turhan, projenin 2025'te tamamlanmasının amaçlandığını dile getirdi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

tnnmşkş - Adana-Gaziantep arası ne zamandır 5 saat 23 dakika ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 17:08