GAÜN’de 3 milyon euro bütçeli proje yeniden imzalandı

Gaziantep Üniversitesi Suriyeli Öğrenciler Burs Programı Projesi için Hollanda Dış İşleri Bakanlığı ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörlüğü arasında, yaklaşık 3 milyon Euro bütçeli proje anlaşması 3 yıl süreli olarak yeniden imzalandı.

Gaziantep Üniversitesi Suriyeli Öğrenciler Burs Programı Projesi için Hollanda Dış İşleri Bakanlığı ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörlüğü arasında, yaklaşık 3 milyon Euro bütçeli proje anlaşması 3 yıl süreli olarak yeniden imzalandı.

Yükseköğrenimin toplumların sosyal ve ekonomik gelişimi için çok önemli olduğunu belirten GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, yükseköğrenimin aynı zamanda toplumun yüzleşebileceği her türlü sorunun çözümünde gerekli araçlardan birisi olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Özaydın, bu açıdan Gaziantep Üniversitesi’nde öğrenim gören tüm öğrencilerin, yaşadığı topluma katkı sağlayabilmeleri için bu projenin yürütülmesinin çok önemli olduğunu ifade etti.

EĞİTİM VE ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK

Prof. Dr. Özaydın, yaklaşık 3 milyon Euro bütçeli bu proje kapsamında,3 yıl boyunca öğrencilere burs vermenin yanı sıra, Gaziantep Üniversitesi’nde okuyan tüm öğrencilerin katılım sağlayabileceği akademik, sosyal, kültürel içerikli eğitimler ve etkinlikler düzenleneceğini belirtti.

TDP Proje Koordinatörü Öğr . Gör. Simge Akbaş ise , Gaziantep Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri Merkezi tarafından yürütülen Hollanda Dış İşleri Bakanlığı tarafından finanse edilen proje nin , bugün halen Türkiye’de bağımsız olarak uygulanan ilk ve tek bu rs programı olduğunu söyledi. Öğr . Gör. Akbaş, b u program ın sosyal entegrasyonu sağlamlaştırmak, güçlü iletişim ve organizasyon becerilerini kazandırmak, sosyal sorumluluk çerçevesinde çeşitli projelerde gönüllü olarak yer almayı teşvik etmek açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

3 YIL SÜREYLE YENİLENEN İLK PROJE

Projenin, GAÜN Toplumsal Duyarlılık Projeleri (TDP) Merkezi bünyesinde Türkiye'deki ilk burs programı olarak 2014 yılında uygulanmaya başlandığını hatırlatan Öğr. Gör. Akbaş sözlerinin devamında, önceki yıllarda 1 senelik periyotlarla imzalanan programın; altı yıl boyunca başarılı ve şeffaf uygulanması sonucunda Hollanda Dış İşleri Bakanlığı tarafından 2020-2023 yıllarını kapsamak üzere ilk defa 3 yıl süre ile yenilendiğini söyledi.

25 Kas 2020 - 15:58 - Eğitim

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.