GAÜN Kültür Tarihi Müzesi kapanmayacak

Gaziantep Üniversitesi Gaziantep Kültür Tarihi Müzesi’nin kapatılacağına ilişkin haberlerin gerçeğiyansıtmadığı açıklandı.

Gaziantep Üniversitesi Gaziantep Kültür Tarihi Müzesi’nin kapatılacağına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığı açıklandı.

Bugün yerel bir gazetede “GAÜN Müze kapatıyor” başlığıyla yeralan haberin, daha önce de Gaziantep Üniversitesi’ne yönelik olarak düzenlenen yalan ve iftira kampanyalarının bir devamı olduğu belirtilen açıklamadı, sahip olduğu koleksiyon ile Gaziantep’in halka açık müzel er arasında en fazla etnografik eser teşhiri yapan müzesi olan Gaziantep Kent Tarihi Müzesi’nin 2009’da kurulduğu, 2016’da ise Rektör Prof. Dr. Ali Gür’ün desteğiyle modernleşme çalışmaları tamamlanıp, yeni sergi teknikleri ile vatandaşlarla buluştuğu ifade edildi.

ÇOK ÖZEL BİR MÜZE

Gaziantep’te genel ve özel boyutları ile kent kimliğinin bir parçası olan yakın geçmişe dair giyim-kuşam, takı, gölge oyunları, bakırcılık, fotoğrafçılık, askeri tarih gibi birçok konuda teşhirin bulunduğu Gaziantep Üniversitesi Gaziantep Kültür Tarihi Müzesi’nin Kent Bilinci oluşumuna katkıları ve bu bilinci sağlamada konu seçimleri ve sergileme teknikleri ile Gaziantep’te bulunan diğer müzelerden ayrıcalıklı ve örnek bir konuma sahip olduğu vurgulanan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Gaziantep Kültür Tarihi Müzesi her geçen gün bağış ve satın almalar ile sürekli olarak koleksiyonunu genişletmeye devam etmektedir. Yaşayan bir müze olan Gaziantep Kültür Tarihi Müzesi, Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü’nün destekleri ile modern ve bilimsel müzecilik prensipleri doğrultusunda kendini gelişmeye devam edecektir.”

15 ÜNİVERSİTENİN MÜZESİ VAR

Bu çalışmalar kapsamında daha etkili sergileme tekniklerinin kullanılarak, müzenin daha çok sanatseverle buluşması için halkımız daha kolay ulaşabileceği mekânların dikkatle incelenmesinin sürdüğü vurgulanan açıklamada daha sonra şu bilgilere ye r verildi: “Müze koleksiyonunun modern teknikler ile yeni sergiler oluşturularak halkımıza yaşadığı/ziyaret ettiği Gaziantep’in kent tarihini, kültürünü ve sosyal yaşamı hakkında bilgiler aktarılmaya devam edecektir. Bu doğrultuda basında çıkan müzemizin kapa tılacağına dair bilgiler yanlış olup, Türkiye’de sadece köklü ve büyük 15 üniversitenin kurum kimliği altında oluşturduğu müzelerden birine sahip olan Gaziantep Üniversitesi kültür misyonu olarak Gaziantep Kültür Tarihi Müzesi’ni modern ve bilimsel müzecilik prensip leri doğrultusunda desteklemeye devam edecektir. Yani iddia edildiği gibi müzenin kapatılması değil, müzemize daha çok kişinin ulaşmasına yönelik çalışmalar söz konusudur. Gaziantep Üniversitesi’ni yıpratmak için gözlerini karartıp bu tür iftiralar ve yala n haber üretenler, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da amaçlarına ulaşamayacaklardır.”

22 Oca 2020 - 14:54 - Kültür & Sanat

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.