GAİB’te Polonya, Romanya, ABD, Güney Kore ve Filipinler Pazarları tanıtıldı

Ticaret Bakanlığı koordinasyonu, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri organizasyonuyla, Ticaret Müşavirleriyle Ülke Sohbetleri Toplantısı gerçekleştirildi.

Ticaret Bakanlığı koordinasyonu, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri organizasyonuyla, Ticaret Müşavirleriyle Ülke Sohbetleri Toplantısı gerçekleştirildi. Açılış konuşmasında Türkiye’nin ekonomik kalkınma için tek çıkış yolunun dış ticaret fazlası veren bir ülke olması gerektiğini ifade eden GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci bunun için de ihracatın artırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri’nde düzenlenen Ticaret Müşavirleriyle Ülke Sohbetleri Toplantısı’nda Polonya, Romanya, ABD, Güney Kore ve Filipinler pazarları tanıtıldı. Bu ülkelerde daha önce Ticaret Müşaviri/Ataşesi olarak görev yapan dış ticaret uzmanlarının konuşmacı olarak katıldığı etkinlik büyük ilgi gördü. Türkiye’nin dış ticaret fazlası vererek ekonomik alanda güçlenebileceğini ifade eden GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci “Ticaret Müşavirleriyle Ülke Sohbetleri Toplantısı’nda, hedef pazarlarımız olan ülkelerde Ticaret Müşaviri/Ataşesi olarak görev yapmış ve Ticaret Bakanlığımızda dış ticaret uzmanı olarak görevine devam eden değerli isimleri konuşmacı olarak ağırladık. Yeni pazarlara açılmak isteyen ihracatçılarımıza bugün konunun uzmanları; Polonya, Romanya, ABD, Güney Kore ve Filipinler pazarlarını tanıttı. Yeni pazar arayışlarımızı sürdürürken, bu pazarlarda aktif görev almış Ticaret Bakanlığımız bünyesinde görev yapan bürokratlarımızın görev yaptıkları ülkelerle ilgili gözlemleri ve o ülke pazarlarıyla ilgili sunumları ihracatçılarımız için önemli bir rehber olacaktır. Ülke olarak ekonomik kalkınmamızı artırmak ve güçlü bir ekonomiye sahip olmak için dış ticaret fazlası vermek zorundayız. Bunun için ihracatla ilgili her türlü gelişimi, son dönemlerde başlayan e-İhracat ve dijital dönüşümü yakından takip etmek hepimiz için büyük önem taşıyor. GAİB üyesi firmalarımıza ve onların uzmanlarına yönelik bu tür sohbet toplantılarımız ve eğitimlerimiz devam edecektir. Bugün aramızda bulunan değerli konuşmacılarımıza verdikleri bilgiler için çok teşekkür ediyorum” dedi.

TİCARET MÜŞAVİRLERİ İHRACATÇILARLA BULUŞTU

Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri tarafından organize edilen Ticaret Müşavirleriyle Ülke Sohbetleri Toplantısı’nın açılış konuşmalarının ardından Polonya, Romanya ABD, Güney Kore ve Filipinler’le ilgili sunumlar gerçekleştirildi. Halen Ticaret Bakanlığı’nda Dış Ticaret Uzmanı olarak görev yapan Okay Öztürk, Hakkı Barutçu, Ahmet Zafer Gülşen, Özgür Çelikel, Muhammet Alper Atilla ve Halil Öztürk daha öne Ticaret Müşaviri olarak görev yaptıkları ülkelerle ilgili çeşitli bilgiler verirken, bu ülke pazarları ve bu pazarlara girişle ilgili de ayrıntılı sunumlar yaparak ihracatçılara önemli ipuçları verdiler. Yapılan sunumlardan sonra GAİB üyeleri ile gerçekleşen toplamda 101 ikili görüşmede Ticaret Ataşesi/Müşavirleri, firmaların ilgili ülke hakkındaki sorularını yanıtladı.

26 Oca 2020 - 06:59 - Ekonomi

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.