GAFSAD'dan taş ocakları ve roma yollarına gezi

Gaziantep Turizm Derneği ile Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği (GAFSAD) tarafından ortaklaşa yapılan gezide Gaziantep’in bilinmeyen bölgelerinde keşif yapıldı.

*Gaziantep Turizm Derneği ile Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği (GAFSAD) tarafından ortaklaşa yapılan gezide Gaziantep’in bilinmeyen bölgelerinde keşif yapıldı. Nizip ilçesine bağlı Gümüşgün (Ehneş) köyünden başlayan zorlu gezi parkuru Rumkale Sıtma Pınarı bölgesinde son buldu.

Tarih, turizm ve kültür kenti Gaziantep’te keşfedilmeyi bekleyen çok sayıda eser bulunurken, bu eserlerin gün yüzüne çıkartılması amacıyla Gaziantep Turizm Derneği ile Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği ortak bir kültür ve tarih gezisi düzenledi.

TAŞ OCAKLARI VE ROMA YOLLARINA GEZİ

Gaziantep’in Nizip İlçesine bağlı Gümüşgün (Ehneş) köyünden başlayan ve Rumkale Sıtma Pınarı bölgesinde son bulan yaklaşık 15 km zorlu yürüyüş parkuru boyunca taş ocakları ve Roma yolları keşfedilerek fotoğraflandı.GAFSAD Başkanı Hasan Yelken rehberliğinde yapılan geziye Gaziantep Turizm Derneği üyeleri ile Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği üyeleri büyük ilgi gösterdi.

GEÇMİŞİ GELECEĞE TAŞIMAK İSTİYORUZ

Gaziantep Turizm Derneği Başkanı Tarık Aytekin, Gaziantep’in tarih ve kültür bakımından çok önemli eserlere sahip olduğunu belirterek ‘’ Gaziantep’in bilinmeyen bu yönlerinin gün yüzüne çıkması için çalışmalar yapıyoruz. Bu anlamda geziler düzenliyoruz.Amacımız geçmişi geleceğe taşımak.Gaziantep bir çok medeniyetlere ev sahipli yapmış özel bir kent.Bu medeniyetlerin ve tarihi kalıntıların geleceğe taşınması çok önemli’’ diye konuştu.

TAŞ OCAKLARI VE ROMA YOLU FOTOĞRAFLANDI

Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Hasan Yelken’de Gümüşgün(Ehneş) ile Rumkale Sıtma Pınarı arasındaki 15 km zorlu yürüyüş parkuru sırasında taş ocaklarını ve Roma yollarını fotoğraflama fırsatı bululuklarını söyledi. Yelken ‘’ Bu bölge tarih bakımında çok önem arz eden yer.Kilometrelerce Roma yolları kalıntıları var. GAFSAD üyesi arkadaşlarımızla birlikte buraları fotoğraflayıp belgelemeye çalıştık’’ diye konuştu.

08 Eki 2021 - 09:49 - Kültür & Sanat

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.