Firuz Bağlıkaya seyahat acentalarıyla buluştu

Firuz B. Bağlıkaya ve ekibi, GastroAntep Uluslararası Gastronomi Festivali için gittiği Gaziantep’te, Kahramanmaraş, Kilis ve bölge seyahat acentalarından oluşan 100’ün üzerinde temsilcinin yer aldığı kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Firuz B. Bağlıkaya ve ekibi, GastroAntep Uluslararası Gastronomi Festivali için gittiği Gaziantep’te, Kahramanmaraş, Kilis ve bölge seyahat acentalarından oluşan 100’ün üzerinde temsilcinin yer aldığı kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Toplantı kapsamında TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, gündemle ilgili birçok konu hakkında açıklamalarda bulunarak, göreve geldikleri günden bu yana yapılan çalışmalar ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

18 AYDA BAŞARDIKLARIMIZ ORTADA

Göreve geldikten sonra kısa bir sürede önemli işlere imza attıklarını belirten Bağlıkaya; “Kaçak faaliyetle mücadelenin önemini çok iyi bildiğimiz için 81 kişilik denetim ordusu kurarak, 81 ilde 69.043 denetim faaliyeti gerçekleştirdik. Bizim dönemimizle beraber kaçak faaliyete indirilen darbe net olarak ortadadır” şeklinde sözlerine başladı.

“Yasamızın çıkması için gecemizi gündüzümüze kattık ve sayısız emekle hazırladığımız taslağı, olabildiğince meslektaşlarımızın işine yarayacak şekilde düzenledik. Meclis’te görüşüldükten sonra yürürlüğe girmesini bekliyoruz” ifadelerini kullanan Bağlıkaya, görevi devraldıkları süreçte yaşanan sorunlara ve bu sorunlara karşı getirdikleri çözümlere de değindi.

18 YILLIK YOZLAŞMIŞ ANLAYIŞI TAMAMEN DEĞİŞTİRDİK

“Sudan sebeplerle seçimi 3 ay erteleyenlerin, o süre zarfında 130 milyon liralık çek kestiğini hepimiz biliyoruz. Yönetmeyi borçlanmak sanmışlar. Böyle bir zihniyetin bıraktığı enkazı temizlemeye çalışırken, bizim ortaya koyduğumuz vizyon tüm meslektaşlarımızın malumudur. Bu çerçevede mali tablolarımızı ve bilançolarımızı, web sitemiz üzerinden en şeffaf haliyle sizlerle paylaşıyoruz. 18 yıllık yozlaşmış düzenin izlerini silmek için bu kısa sürede hep birlikte seferber olduk” dedi.

Bölge Temsil Kurulları için yapılan düzenlemelerden de bahseden Bağlıkaya; “BTK’larımızı daha bağımsız yapılar haline getirerek, elimizden gelen desteği vereceğimizden bahsetmiştik. Bu konuya verdiğimiz önem doğrultusunda Bölge Temsil Kurullarımıza ait ofisleri yeniledik” ifadelerinin ardından, seyahat acentalarının iş imkanlarını geliştirmeleri ve yeni bölgeler keşfederek ürün çeşitliliği sağlamaları amacıyla düzenlenen 9 info gezisi yaptıklarını vurguladı.

TÜRSAB HAK ETTİĞİ İTİBARA KAVUŞTU

TÜRSAB’ın çehresini değiştirerek marka değerini yükselttiklerini belirten Firuz Bağlıkaya, benimsedikleri kurumsallık ilkesi doğrultusunda yapılan çalışmalardan da bahsetti. “Görev ve sorumluluklarının farkında olan bir TÜRSAB sözü vermiştik. Yepyeni bir yönetim anlayışıyla bir yandan gece gündüz çalışmaya devam ederken bir yandan da kurumsallaşma projemiz çerçevesindeki denetim sürecimize hazırlandık. 6 ay sonunda yaptığımız çalışmaların ödülünü ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’yle almış olduk. Dünyanın en önemli ülkelerinde, en büyük turizm paydaşlarının katıldığı fuarlarda ülkemizi ve mesleğimizi hakkıyla temsil ettik. TÜRSAB Akademi’nin geldiği noktayı hepimiz görüyoruz. Eğitim, vizyonumuzun en önemli parçalarından biriydi ve sektörümüze kalifiye iş gücü kazandırabilmek için her gün daha da emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

LOKOMOTİF BİR KURUM HALİNE GELDİK

Yaptıkları çalışmalarla TÜRSAB’ın daha profesyonel bir kimliğe kavuştuğunu kaydeden Firuz Bağlıkaya; “Yazılı, görsel ve online medyada yer alan binlerce haberde; yerel ve uluslararası katıldığımız her platformda Birliğimizi en etkin şekilde temsil ettik. Mesleğimizle ilgili güveni artırarak, lokomotif bir kurum haline geldik. Değişim ruhunun TÜRSAB ile ilgili her alanda kendini göstermesi için çabalarımıza aynı hız ve istikrarla devam edeceğiz” diye konuştu. TÜRSAB TV’nin hayata geçirilmesiyle seyahat acentalarına ait bir web televizyonu kurduklarının altını çizen Bağlıkaya, seyahat acentalarının artık görsel medyada güçlü bir sesi olduğuna dikkat çekerek; “TÜRSAB TV’nin yanı sıra bildiğiniz üzere yazılı medya da Birliğimizi ve mesleğimizi kendi imkanlarımızla temsil ettiğimiz The Voice of Travel dergimizi çıkardık” sözleriyle TÜRSAB’ın medyada eriştiği güçlü kimliğin önemine değindi. Dijitalleşen dünya dinamiklerini seyahat acentalarının lehine çevirmek için atılımlar yaptıklarını dile getiren TÜRSAB Başkanı; ‘Turizmde Dijital Yol Haritası’nı belirledik ve bu çalıştay sonucunda hazırlanan raporu tüm üyelerimizle paylaştık. Karekodlu Plaka uygulamamızla bandrol zorunluluğunu ortadan kaldırdık. Sağlık turizmi için Afyonkarahisar’da düzenlenen Sağlık Turizmi Çalıştayı’nda yine öncü kurum olduk. UNDP ile imzaladığımız iş birliği mutabakatında sürdürülebilir turizm temasını gelecek nesillere aktarma bilincini tüm medya organlarıyla paylaştık. Kıbrıs ile olan turizm ilişkilerimizi bir üst seviyeye çıkardık” şeklindeki değerlendirmeleriyle, TÜRSAB’ın düzenlenen çalıştaylar çerçevesindeki temsil gücü hakkında değerlendirmelerde bulundu.

BÜROKRASİYE ÖNEM VEREN BİR KURUM OLDUK

TÜRSAB Genel Merkezi’nde ağırlanan onlarca diplomatla kurulan yakın ilişkilerin yanı sıra düzenlenen Büyükelçi gezilerine de değinen Firuz Bağlıkaya; “Büyükelçilere ülkemizi gezdirerek, hepsinin birer fahri turizm elçisi olmalarını amaçladık. Aileleriyle birlikte ülkemizi gezmekten ve güzelliklerimizi keşfetmekten çok keyif aldılar. Çin, Hindistan, Ukrayna, Bosna-Hersek ve Makedonya gibi ülkerden gelen Büyükelçiler, Göbeklitepe’ye duydukları hayranlığı ülkelerinde anlattılar” ifadeleriyle Türkiye’nin sahip olduğu turizm potansiyelinin diplomatik ilişkilerde çok önemli bir unsur haline geldiğini söyledi.

TURİZMİ 12 AYA YAYMAK İÇİN DURMADAN ÇALIŞIYORUZ

Turizmi 12 aya yayma konusundaki hedeflerinin ilk günden bu yana en değerli gündem maddelerinden biri olduğunu hatırlatan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya; “İhtisas Başkanlıklarımızla beraber yürüttüğümüz segmentasyon çalışmalarımız kapsamında ülke turizmimizi çeşitlendirmek için elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. M.I.C.E. olsun, gastronomi olsun, doğa turizmi olsun, sağlık olsun, kültür olsun aklınıza gelebilecek her alanda faal durumdayız. Hava yolları ile yapılan müzakerelerde de WEBAGENT programının ücretsiz olmasını sağladık ve meslektaşlarımızı 10 bin dolar teminat ücretinden kurtardık. Düzenlediğimiz Kültür Sohbetleri ile de çok farklı bir kitleye hitap ettik örneğin. Ülkemiz her açıdan bir cennet, bize düşen görev ise doğru çalışmalarla tanıtımımızı en yüksek seviyeye çıkarmak” ifadelerini kullandı.

TÜRSAB’IN ELİNİ HAC VE UMRE ACENTALARININ CEBİNDEN ÇEKTİK

Tur onay yazısı alma zorunluluğun kaldırıldığını hatırlatan Bağlıkaya; “Hac ücretleri için meslektaşlarımızdan alınan 25 dolarlık hizmet bedelini kaldırarak toplamda 1,5 milyon dolarlık bir tasarruf sağladık. Başkaları TÜRSAB’a verilen hac ve umre vizelerini satmakla uğraşırken biz göreve geldiğimiz ilk günden itibaren seyahat acentası olmayan hiç kimseye hac ve umre kaydı yaptırmadık. Kutsal topraklarda çok güzel, sıkıntısız bir hac sezonu geçirdik ve Diyanet İşleri Başkanımızdan da konuyla ilgili olumlu geri dönüşler aldık” dedi.

Basın mensuplarının da geniş bir katılım gösterdiği toplantıda TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, seyahat acentası temsilcilerinden gelen talepleri dinleyerek karşılıklı sohbet etti.

GASTROANTEP MUHTEŞEM BİR AÇILIŞA SAHNE OLDU

Daha sonrasında TÜRSAB’ın sponsorlarından olduğu, tanıtım ve geliştirme çalışmaları için önemli katkılar sağlanan GastroAntep Uluslararası Gastronomi Festivali’nin açılış törenine katılan Firuz Bağlıkaya, burada bir konuşma gerçekleştirdi. TÜRSAB’ın gastronomi turizmine olan desteğinin devam edeceğini belirten Bağlıkaya, festivalin ülkemiz açısından çok değerli bir organizasyon olduğunu vurguladı.

TÜRSAB Başkanı açılış konuşmasında; “Gaziantep’i özel kılan mutfak kültürü, sahip olduğu tarihi birikimden süzülerek geliyor. Yüzlerce eşsiz lezzetin dışında sahip olduğu 17 coğrafi işaretli ürün ile Gaziantep mutfağı, çok büyük bir öneme sahip. Bu özellikleriyle de UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil olan Gaziantep, ülkemize çok büyük bir gurur yaşattı. Bu başarıların devamı için Gaziantep şehrinin tanıtım faaliyetlerinin aksatılmadan sürdürülmesi gerekiyor. Doğu Akdeniz Lezzet Turu kapsamında bizler de ilk tanıtım gezimizi gerçekleştirdik. Festivale destek vermekten onur duyuyoruz. TÜRSAB olarak gastronomi turizmi, en önem verdiğimiz konuların başında geliyor” sözleriyle GastroAntep Uluslararası Gastronomi Festivali’nin ülkemiz turizmi açısından önemine değinerek, katılımcılara ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

VR ÇADIRINA ZİYARETÇİ AKINI

TÜRSAB’ın destekleriyle kurulan ve organizasyonun en fazla ilgi gören noktalarından biri olan VR çadırını da ziyaret eden Firuz Bağlıkaya, artırılmış gerçeklik desteğiyle hazırlanan uçuş simülatörlerinin tanıtım faaliyetlerindeki olumlu etkisine değinerek, festivale özel korteje de katıldı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve çok sayıda Milletvekilinin katıldığı festival, konuk sanatçıların da katılımlarıyla 15 Eylül 2019 tarihine kadar misafirlerini ağırlamaya devam edecek.

13 Eyl 2019 - 12:20 - Ekonomi

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.