Faturaları erteleyin

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. İmam Hüseyin Filiz, esnada maddi destek verilmesi ve faturalarının ertelenmesi gerektiğini söyledi.

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. İmam Hüseyin Filiz, esnada maddi destek verilmesi ve faturalarının ertelenmesi gerektiğini söyledi.

Filiz, TBMM’nin 29.04.2021 tarihinde Ramazan Bayramı öncesi gerçekleşen son oturumunda söz alarak, pandemi döneminde yaşanan kısıtlamalarda büyük sıkıntılar yaşayan küçük esnafın sorunlarını Meclis gündemine taşıdı.

Kısıtlamalarda kapanmaya zorlanan küçük esnafın sattığı ürün çeşitlerini de satarak çok geniş ürün yelpazeleri bulunan zincir marketler ile esnafın rekabet edemediğinden bahseden Prof. Dr. Filiz; “Perakende sektöründe faaliyet gösteren esnafımız ürün çeşitliliği çok geniş olan zincir marketlerle rekabet edememektedir. Salgın sebebiyle kısıtlama süreçleri marketlerin cirolarını artırırken küçük esnafı bitirmiştir. Kendi rızıklarını kazanarak ayakta kalmak için uğraşan esnafa katkı sağlamak adına zincir marketlerin ürün yelpazesi gözden geçirilmeli, gıda dışı ürünlerin satışı kesinlikle engellenmelidir. Bu konuda birkaç ilde hıfzıssıhha kurullarının almış olduğu kararlar gayet yerinde olmuştur. Ayrıca tam kapanma sebebiyle berberler, kuaförler, servisler, kahvehaneler, kırtasiyeciler, ayakkabı tamircileri, yevmiyeciler günlük kazançlarıyla zar zor evini geçindirmek için mücadele edenler bu süreçte ne yapacaklar, nasıl geçinecekler? diye sordu.

Prof. Dr. Filiz: “Fatura Ödemelerini Erteleyin…”

Esnafı rahatlatacak farklı çözüm önerileri de sunan Prof. Dr. Filiz; “fatura ödemelerinin makul bir süreye ertelenmesi bu mağduriyetlerini bir nebze de olsa giderecektir, ancak esnaflara maddi destek verilmesi şarttır, bu da devlet olmanın gereğidir. IMF raporlarına göre, pandemi harcamalarının gayrisafi yurt içi hasılaya oranı Türkiye'de yüzde 1,5'tur. Buna göre, ülkemizin dünya ülkeleri arasında pandemi desteğinde en alt sıralarda yer aldığını üzülerek belirtmek istiyorum.” dedi.

Prof. Dr. Filiz’in konuşmasından tam beş gün sonra İçişleri Bakanlığının 04.05.2021 tarihinde yayınladığı Market Tedbirleri Genelgesiyle kapanma sürecinde zincir marketlerin sattığı ürünlere kısıtlama getirildi.

07 May 2021 - 07:55 - Siyaset

Mahreç  Telgrafhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Telgraf Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Telgraf Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Telgraf Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Telgraf Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.